VELIKA POBEDA VALJEVA U UŽICU, PORAZ SRBIJANKE NA ZLATIBORU

Valjevske odbojkašice su ostvarile polovičan uspeh u 11. kolu Prve lige Srbije kojim je završen prvi deo prvenstva.

SRB-VA-1

Na fotografiji je detalj sa utakmice 5. kola Prve lige Srbije između Srbijanke i Valjeva.

Valjevo je napravilo veliki uspeh savladavši u Užicu, do ovog kola jednog od lidera na tabeli, ekipu Jedinstva rezultatom 3-2 (23-25, 26-24, 25-19, 19-25, 15-12) ostvarivši šestu prvenstvenu pobedu i dva nova boda. I ovoga puta je viđena velika borba i izuzetno uzbudljiva utakmica čiji je pobednik rešen u taj brejku. Užičanke su na promeni strana vodile 8-7 ali su gošće kad je najpotrebnije odigrale sjajno i na kraju zasluženo slavile. Ekipa Branislava Rupnjaka je posle 11 odigranih kola na osmom mestu sa bilansom od 6 pobeda, 5 poraza i 18 osvojenih bodova.

Srbijanka protiv novog lidera, Zlatibora u gostima doživela još jedan neuspeh 1-3 (21-25, 23-25, 25-18, 14-25) i pauzu će provesti na pretposlednjem mestu sa 2 pobede, 9 poraza i 7 bodova. Imajući u vidu činjenicu da iz Prve lige na kraju ispadaju četiri ekipe, Srbijanka je u nezavidnoj situaciji i u nastavku prvenstva će morati da zaigra mnogo bolje ako želi da sačuva prvoligaški status.

Drugi deo prvenstva počinje 27. januara iduće godine. U 12. kolu Valjevo će ugostiti Leskovac 98 a Srbijanka gostuje u Kleku.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.