Veliki dan za Valjevo: Potpisan ugovor sa nemačkom fabrikom “Bizerba”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom nemačke kompanije “Bizerba”, koja je svetski lider u proizvodnji vaga. Ova kompanija je jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnologije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Potom je potpisan Ugovor o podsticajima za investiciju u grad Valjevo između Ministarstva privrede Srbije i predstavnika kompanije. Potpisivanju u Predsedništvu Srbije prisustvovao je i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

“Danas je veliki i važan dan zato što je danas sve završeno i uskoro kreće sa izgradnjom kompanije „Bizerba“. To je jedna fantastična kompanija, porodična. Za godinu i nešto dana će biti gotova sa značajno većim platama nego sada što narod ima u Valjevu. U početku će biti zaposleno 305 radnika. Nadam se da ćemo načina da im se zahvalimo za sve što su za nas uradili. Drastične promene za Valjevo, ali ne samo za Kolubarski okrug. Ovi ljudi donose najprecizniju tehnologiju, unose ogromne promene Valjevo. Valjevo je do skoro bio ćorsokak, a sada ćemo izgradnjom brze saobraćajnice i gasne mreže ispuniti sve uslove za uspešan rad „Bizerbe“. Za dve godine razmišljamo probijanje tunela između Ljubovije i Osečine. Očekujemo izgradnju potpuno novog vodovoda za ceo Kolubarski okrug. Kanalizacija je već ušla u protokol. Valjevo više neće biti isti grad. Sve ovo nije moguće bez nemačkih investicija”, rekao je predsednik Vučić.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.