Veliki odziv na kardiološke preventivne preglede

I ove nedelje građani Valjeva su se u velikom broju odazvali na besplatne preventivne preglede pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.

Preventivni 7. april - 1

Pregledi su sprovedeni u Domu zdravlja, čiji su brojni timovi lekara i medicinskih tehničara uradili EKG snimanje i merenje krvnog pritiska za 144 sugrađana. Od toga broja 131 je imalo pregled kod kardiologa Opšte bolnice Valjevo (ukupno ih je bilo angažovano pet), dok je krv za određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi dalo njih 129.

Preventivni 7. april - 3

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

Preventivni 7. april - 6

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.