Prodavnice će raditi neograničeno, neki kafići i celu noć, a slušaće se i MUZIKA

Nakon sednice Kriznog štaba, obratio se doktor Zoran Gojković koji je najavio velika popuštanja mera u više društvenih sfera.

“Kao prva mera sve prodavnice, odnosno, sve maloprodajne radnje na dalje mogu da rade u rednovnom radnom vremenu od 0 do 24 sata. Nema više ograničenja njihovog rada. U potpunosti naravno sa svim dosadašnjim preventivnim merama”, rekao je Zoran Gojković i dodao:

Ugostiteljski objekti koji su na otvorenom, imaju neograničeno radno vreme. Ugostiteljki objekti u zatvorenom prostoru, radno vreme je ograničeno do 1 sat posle ponoći. U ovim objektima od sada je dozvoljena i muzika, što je dodatna relaksacija. Što se tiče sportskih događaja, preporuka Kriznog štaba jeste da se relaksiraju mere u vezi sa sportskim događajima i da se dozvoli prisustvo publike na stadioni i svim sportskim događajima, i to sa kapacitetom – ukoliko pričamo o otvorenim objektima, do 50 odsto kapaciteta, dok u halama do 30 odsto kapaciteta”, rekao je doktor.

Gojković je dodao da će ubuduće biti dozvoljeno i okupljanje do 500 ljudi, pa je u okviru ovih kapaciteta dozvoljeno proslaviti maturske svečanosti i druge proslave. Biće popuštanja mera i za odlaske na rekreativne nastave kod osnovaca i srednjoškolaca.

On je apelovao na sve da se vakcinišu i upozorio da “ide jesen”, a da niko ne želi da se ponovo dogodi najgori scenario.

Dakle, da sumiramo – na današnjoj sednici je doneta odluka o pet novih tačaka popuštanja mera, a to su:

  • prodavnice i svi maloprodajni objekti će moći da rade NON-STOP
  • ugostiteljski objekti na otvorenom mogu da rade NEOGRANIČENO, dok je onima koji su na zatvoren produženo radno vreme do 1 sat posle ponoći
  • dozvoljen povratak publike na sportske događaje – 50 odsto kapaciteta na otvoreno, dok 30 odsto kapaciteta u zatvorenim sportskim prostorima
  • dozvoljena velika okupljanja do 500 ljudi – u skladu s merama i kapacitetima prostora u kojem se organizuje slavlje
  • dozvoljene ekskurzije i odlasci na rekreativne nastave osnovaca i srednjoškolaca

Nove mere koje je danas usvojio Krizni štab važe od srede jer neke izmene zahtevaju sednicu Vlade.

 

Izvor: Mondo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.