U Mionici 1.000 đaka učestvovalo u obeležavanju Zelene nedelje

Preko 1000. đaka i predškolaca u opštini Mionica učestvovalo je u obeležavanju Zelene nedelje sa svojim nastavnicima i vaspitačima. Zelena nedelja u Mionici otvorena je 22. maja na svetski Dan biodiverziteta interaktvinim radionicama u biblioteci, a završena je izložbom dečijih radova u parku, 5 juna na svetski Dan životne sredine. U priprema za Zelenu nedelju, mionički đaci posetili su reku Ribnicu, a najmlađi obišli su rasadnik cveća. Takođe, učenici u Rajkoviću posadili su cveće u školskom dvorištu. Raspisan je i likovni i literarni konkurs pod nazivom „Budi deo rešenja, a ne zagađenja“, gde je pristiglo preko 500 likovnih radova.

Opština Mionica

Radovi su izloženi u mioničkom parku. Izložba na otvorenom okupila je veliki broj dece, roditelja, vaspitača, nastavnika i meštana.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković posetio je izložbu i tom prilikom rekao:
-Divan je osećaj provesti popodne sa našim mališanima. U parku vlada izuzetna atmosfera, svi smo ponosni na radove naše dece. Odavde, iz mioničkog parka šaljemo poruku da je važno brinuti o životnoj sredini. Od izuzetnog značaja je da vodimo računa o našoj okolini, da je čuvamo i da je čistu ostavimo u nasleđe budućim generacijama. Brinemo o svakom segmentu društva, a opština Mionica će uskoro dobiti i prečistač otpadnih voda što će značajno uticati na zaštitu naših prirodnih, a naročito vodnih resursa. Gradimo čistiju i zdraviju Mionicu.

Opština Mionica

Mionički park odisao je pozitivnom energijom, a veseli dečiji osmesi krasili su mioničku varoš.

Dramskim tekstom pod nazivom „Voda je naše blago“, polaznici škole glume pozdravili su prisutne, a nakon skeča nagrađenima su uručeni vaučeri i knjige. Posetiocima izložbe podeljene su višekratne torbe za kupovinu, kao jedna od mera smanjenja otpada i borbe protiv zagađenja okoline, jer su kese najčešći zagađivači prirodnih resursa.

Opština Mionica

Nagrade za izabrane likovne radove su vaučeri koji se mogu iskoristiti u knjižari „Bamiss“ u vrednosti od 4000 dinara za prvo mesto, 3000 za drugo i 2000 dinara za treće mesto. Vaučerima je nagrađen 21 učenik.

Opština Mionica

Za sve građane mioničke opštine Turistička organizacija Mionice pod pokroviteljstvom opštine Mionica raspisala je konkurs za najlepše uređeno dvorište u 2021. godine. U cilju davanja podrške građanima Mionice koji su se potrudili i uredili svoja dvorišta, opština Mionica je spremila vredne nagrade. Nagrada za prvo mesto je motorna kosačica, drugo mesto led rasveta za dvorište i za treće mesto sadni materijal. Prijava još uvek traje, do 1. jula 2021. godine.

Opština Mionica

Kroz obeležavanje Zelene nedelje, mionički đaci stekli su dodatna saznanja o zaštiti životne sredine, značaju prirodnih resursa, a kroz edukativne radionice i obilazak prirode spoznali su značaj čistog vazduha, čiste vode i zdrave životne sredine.

Opština Mionica

Pored škola i vrtića, u organizaciju i realizaciju Zelene nedelje učestvovali su i Biblioteka „Milovan Glišić“, Centar za obrazovanje i razvoj „Mionica“ i Kulturni centar „Mionica”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.