“Virus promena – Aktivizam”

U organizaciji Udruženja “Novi optimizam”, večeras će se na platou ispred stare železničke stanice u 20 časova održati tribina “Virus promena – Aktivizam”. Na tribini učestvuju Mile Delić – penzioner, Nikola Radivojević – aktivista Društvenog centra NNK, Marina Gavrilović – bibliotekarka iz Lazarevca, Marija Medenica – glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i osnivač dramskog studija Ćoše u Obrenovcu, Miloš Injac – aktivista pokreta “Ne davimo Beograd”, Luka Tripković – pisac i slikar iz Valjeva i Branislav Guta Grubački – osnivač pokreta “Novi Optimizam”. Moderatorka tribine je Milica Kravić – novosadska novinarka, autorka i voditeljka emisije “Žena u kutiji”. Kao Specijalni fotograf i gost tribine najavljen je Bogoljub Arsenijević – Maki.

Prema najavi organizatora, cilj tribine je da na jednom mestu okupi aktiviste iz mnogih delova Srbije, koji pripadaju različitim organizacijama, i bave se konkretnim temama koje su vezane za njihova naselja, opštine i gradove,  ali im je zajednički progon iz lokalnih sredina zbog borbe za pravednije i humanije društvo. Učesnici će govoriti o svojim iskustvima u toj svakodnevnoj borbi, ali i o mogućnostima zajedničkih i koordinisanih aktivnosti protiv autokratskog režima, koji je najveći neprijatelj slobode i demokratije.

“Skup u Valjevu ujedno je i pravo mesto sa koga će govornici i publika uputiti poruku solidarnosti sa svima koji su u ovom trenutku prognani iz institucija, sa svojih radnih mesta, iz  gradova u kojima su godinama delovali, a zbog svog slobodnog i kritičkog mišljenja i delovanja. Solidarnost za sve nam je potrebna da bismo opstali i odbranili demokratske vrednosti i prava koja nam pripadaju kao građanima”, navode iz Udruženja “Novi optimizam”, koje je organzator večerašnje tribine pod nazivom “Virus promena – Aktivizam”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.