Više neće biti obavezna samo osnovna škola! U vrtić će se ići od 3.godine

To kaže ministar prosvete Mladen Šarćević i navodi da je to predviđeno reformom predškolskog obrazovanja u okviru sveukupne reforme obrazovanja u Srbiji.

“Obuhvat obaveznog predškolskog programa, koji se sprovodi pred početak škole, odličan je i iznosi 98 odsto. Ali ono što se uveliko radi u svetu, a obuhvata decu uzrasta od tri do pet i po ili šest godina, jeste obaveznih četiri sata u vrtiću, što mi inače već sad preporučujemo. To ne znači da dete mora da ide u vrtić i boravi osam sati tamo, već da treba da provede četiri sata, tokom kojih će se sprovoditi određeni program. Ali da bi se to sve realizovalo, prvo moramo da povećamo kapacitete”, navodi za “Alo” ministar Šarčević.

On ističe da se uvođenje obaveznih četiri sata u predškolskoj ustanovi za decu od treće godine može očekivati tek za nekoliko godina.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.