Viši sud u Valjevu odbio žalbu šefa izbornog štaba liste “sVAnuće” Željka Trifunovića na rešenje GIK-a o proglašenju liste Ruske stranke: “Lažna Ruska lista i naprednjačka prevara”

Viši sud u Valjevu odbio je žalbu šefa izbornog štaba liste “SVANUĆE – UJEDINJENO VALJEVO MOŽE” Željka Trifunovića, koji je u svojstvu građanina podneo žalbu na rešenje Gradske izborne komisije o proglašenju izborne liste Ruske stranke u Valjevu, saopštila je koalicija “Ujedinjeno Valjevo može”.

Ujedinjeno Valjevo može

“Sud je tako bez želje da istraži očiglednu prevaru stao na stranu onih koji žele da unište instituciju slobodnih i demokratskih izbora. Kažu, nismo im dostavili dovoljno dokaza. Jasno je da na toj “ruskoj listi” Rusa nema ni u tragovima, kao što bi uvidom u potpise podrške toj listi bilo jasno i da su mnogi od tih potpisa pisani istim rukopisom, tj. da ih je neko falsifikovao. Dokaze tražili jesmo, ali je Gradska izborna komisija na naš zahtev da nam na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja omogući da dobijemo kopije potpisanih izjava podrške lažnoj ruskoj listi, kako bismo ih dostavili sudu, odgovorila da ćemo te dokumente moći da dobijemo u roku koji je otprilike posle lokalnih izbora”, navodi se u saopoštenju koalicija “Ujedninjeno Valjevo može”.

Iz ove koalicije podsećaju da je predsednik Gradske izborne komisije Mladen Simović, inače član SNS-a, “jedan od onih koji su svoj potpis dali lažnim Rusima”.

“Kako onda sudu dostaviti dokaze koje drugi državni organ oličen u naprednom podržavaocu lažnih Rusa očigledno ne želi da da? I sve to da naprednjaci pokušaju da izbegnu izborni poraz u Valjevu. Napravljena je lažna ruska manjinska lista bez Rusa na njoj i to uz falsifikovane potpise podrške, kako bi takva lista bez prelaska cenzusa osvojila odborničke mandate. Onda lažni Rusi odbornici postanu deo naprednjačkog tabora. To ne smemo da dozvolimo”, ističe se u saopštenju za javnost.

Koalicija “Ujedninjeno Valjevo može” poziva sve sugrađanke i sugrađane da 2. juna izađu na izbore u što većem broju i daju glas njhovoj listi “kako bismo jednom za svagda stali na put bezakonju i prevarama naprednjaka”.

“Samo visoka izlaznost može da spreči pokušaj naprednjačke izborne prevare. Prošlogodišnji decembarski izbori su pokazali da naprednjaci zajedno sa svojim koalicionim partnerima nemaju većinu u Valjevu. Jun je prilika da im konačno vidimo leđa i započnemo pozitivne promene u našem gradu”, zaključuje se u saopštenju.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply