Visok poraz košarkaša Radničkog

Košarkaši Radničkog su u 2. kolu 2. MRL Zapad 1A ugostile ekipu Šapca i pretrpeli ubedljiv poraz 78-104 (30-30, 15-20, 20-23, 13-31). Domaćin, koji se pred ovu sezonu fuzionisao sa “Valjevskim” i na čijoj klupi sedi poznati trener Aleksandar Icić, za protivnika je imao odličan sastav predvođen sjajnim strelcem Bajićem i zasluženo je poražen. Pored toga, sastav Radničkog je drastično podmlađen sa šest petnaestogodišnjaka iz “Valjevskog” koji će se ove sezone kaliti u seniorskoj konkurenciji.

KK Radnički

Plej Radničkog Novaković (sa loptom) u pokušaju da postigne poene na utakmici protiv Šapca / Foto: Sreten Pantelić

Početak meča je pripao gostima koji su poveli 0-7 ali je ulazak sa klupe pleja Filipa Bogdanovića doneo preokret, Radnički se vratio u igru anuliravši prednost Šapca u prvoj deonici. Vrlo dobra centarska linija Šapca i dobar šut spolja su omogućili gostima da ponovo dođu do vođstva ali su narandžasto-plavi u dva navrata bili blizu novog preokreta kada je na semaforu stajalo 57-60 i 72-77. Ipak, serija trojki Šapca, neiskustvo i pad koncentracije u redovima Radničkog u poslednjoj četvrtini su bili odlučujući za ubedljiv trijumf gostiju.

RADNIČKI: Mladenović 5, Icić 5, Bogdanović 23, Adžić 2, Stojaković 3, Košarac 6, Jakovljević 15, Ćirković, Bebić 3, Purić i Novaković 12.

U sledećem kolu Radnički igra protiv Železničara u Lajkovcu.

UBEDLJIVA POBEDA KADETA RADNIČKOG VALJEVSKOG U 2. KOLU MEĐUREGIONALNE LIGE KSCS

Kadetska ekipa Radničkog Valjevskog ostvarila je pobedu u 2. kolu Međuregionalne lige KSCS savladavši u Omni Centru Novi Pazar 1969 rezultatom 89-56 (29-10, 16-19, 22-17, 22-10). Dečaci trenera Aleksandra Icića su odlično počeli napravivši veliku razliku ali su tokom treće deonice dozvolili protivniku da priđe na 51-41 da bi, potom, opet zaigrali aktivnije u odbrani i na kraju stigli do ubedljive pobede.

KK Radnički Valjevski

Prodor talentovanog Košarca na utakmici protiv Novog Pazara 1969.

U sledećem kolu koje je na programu 4. novembra, Radnički Valjevski igra u gostima protiv Čačka 94.

RADNIČKI VALJEVSKI: Košarac 9 poena, 10 skokova, 3 asistencije; Icić 5 poena, 11 asistencija, 6 skokova i 2 ukradene lopte; Purić 6 poena, 4 ukradene lopte; Stojaković 8 poena i 3 asistencije; Adžić 19 poena i 4 ukradene lopte; Tomić 10 poena i 5 ukradenih lopti; Janjić 4 poena; Bebić 6 poena, 2 asistencije i 3 ukradene lopte; Nikolić 14 poena i 8 skokova;, Jovanović 3 poena i Dimitrijević 3 poena.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.