VK VALIS SA NOVIM TRENEROM I BROJNIM POJAČANjIMA OČEKUJE DEBI U SUPERLIGI SRBIJE

Posle istorijskog uspeha i plasmana u Superligu, Valis preduzima sve korake da u eliti srpskog vaterpola ne provede samo jedno leto već da obezbedi opstanak i postane njen stabilan član.

-ПРО6

U tom smislu angažovan je novi trener Miloš Saković, mlad stručnjak sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom koji je trenerski posao započeo 2003. godine u VK Beograd, potom je radio u VK Crvena zvezda da bi prošle sezone vodio VK Nais iz Niša. U međuvremenu je svoju biografiju obogatio iskustvom rada u inostranstvu, tačnije u Saudijskoj Arabiji i Indoneziji gde je bio selektor nacionalnog tima postigavši veliki uspeh osvajanjem prvog mesta na Južnoazijskim igrama.

-ПРО14

Belu kapicu sa vidrom, maskotom Valisa, u sezoni 2021-22 nosiće sledeća grupa novih igrača koji su mešavina mladosti i iskustva: bek Porobić i golman Vitorović koji dolaze iz Francuske, iz Crvene zvezde je stigao juniorski reprezentativac Srbije, centar Stojanović, zatim juniorski reprezentativac Rusije, takođe centar Jegorov koji dolazi iz Španije, Milić iz Crvene zvezde, Živojinović iz Partizana, Popović iz Starog Grada, Trajković iz Naisa i rezervni čuvar mreže Nešić iz Kruševca. Neki od ovih momaka još imaju prava da igraju u juniorskoj konkurenciji tako da nema sumnje da će Valis, sa jednom od najboljih škola vaterpola u Srbiji, i dalje biti u vrhu kada su u pitanju takmičenja mlađih kategorija u novoj sezoni.

-СГ6

U klubu su, pred kapitena Lobova, ostali mladi talentovani Valjevci, koji su izneli teret prethodne sezone na svojim plećima i na kojima se gradi budućnost Valisa kao što su juniorski reprezentativci Kovačević i Stanić, zatim Ičagić, Gavrilović, Vujić i Arsenović. Kao što se vidi, Valis raspolaže sa dosta igrača pošto klub očekuje naporna sezona ne samo u Superligi već u mlađem uzrastu kao i u Regionalnoj “B” ligi.

-СГ11

Nakon velikog uspeha srpskog vaterpola osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju i prvog mesta na Svetskom juniorskom prvenstvu u Pragu, ljubitelji ovog izuzetno atraktivnog sporta sa velikim interesovanjem očekuju start Superlige Srbije koja će biti jača nego ikad. Valjevci će imati sreću da ove sezone u SRC “Petnica” vide Radnički iz Kragujevca, Novi Beograd, Šabac, Vojvodinu iz Novog Sada, Partizan, Crvenu zvezdu, Zemun, niški Nais i zrenjaninski Proleter. Šteta je što grad nema funkcionalan zatvoren bazen ali je evidentno da će svi uživati u sjajnom vaterpolu pošto će Valis pokušati da se dostojno suprotstavi veoma jakim i dobro pojačanim rivalima u Superligi koja će, posle dužeg vremena, biti izuzetno konkurentna sa brojnim asovima srpskog i međunarodnog vaterpola.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.