Mionica i Privredna komora otvaraju šalter za pomoć privrednicima

Mionički privrednici dobijaju šalter Privredne komore za razvoj i unapređenje poslovanja, a u planu je i otvaranje kancelarije za razvoj preduzetništva. Mioničani će moći da dobiju iste usluge koje imaju privrednici u Beogradu, a šalter će sa radom početi već u septembru. Sporazum o njegovom otvaranju potpisaće predsednik opštine Mionica Boban Janković i Branislava Simanić, direktor Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije. Mioničani će sve potrebne informacije i stručnu pomoć za razvoj i pokretanje biznisa dobijati u zgradi svoje opštine.

Usluzni-centar-Mionica-1

– Naš rad podređen je boljem životu naših građana. A stvaranje boljih uslova za poslovanje je jedan od naših najvažnijih zadataka. Otvaranje šaltera za podršku je prvi korak, jer planiramo da otvorimo kancelariju za razvoj preduzetništva. Siguran sam da će to našim preduzetnicima olakašati poslovanje, ali i inspirisati Mioničane da pokrenu nove poslove – rekao je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Šalter za privredu, smatra Janković, ima višestruki značaj. Osim pružanja informacija i stručne pomoći, šalter će uticati na stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta za stvaranje malih i srednjih privrednih društava i preduzetništva. Uticaće na promovisanje privrednih i turističih potencijala. Doprineće stvaranju registra svih privrednih potencijala namenjenih domaćim i stranim investitorima.

Usluzni-centar-Mionica-2

Janković je istakao i značaj industrijske zone koja će se prostirati u Radobiću na 9 hektara površine.

– Uz podršku predsednika Vučića i Vlade Srbije Mionica se razvija brže nego ikad. U infrastrukturu samo ove godine investiramo preko 1,5 milijardi dinara. A intenzivno radimo i na otvaranju novih radnih mesta. Nova industrijska zona ojačaće privredu našeg kraja. Do sada smo uložili 7 miliona dinara i vodimo pregovore s četiri zainteresovana investitora. Naš glavni zadatak je da obezbedimo bolji standard i bolje uslove života za naše građane – istakao je Janković.

Da je Mionica pogodno mesto za razvoj privrede potvrđuje i činjenica da je ove godine postala jedna od 25 lokalnih samouprava koja je pristupila Klubu gradova sa povoljnim poslovnim okruženjm (BFC).

xU Uslužnom centru u aprilu ove godine otvoren je i novi elektronski šalter u okviru eUprave. Preko šaltera, građani na mnogo brži način mogu doći do dokumenata, bez čekanja i sa uštedom vremena.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply