VLADAN JANKOVIĆ: “METALAC NEĆE BITI UGAŠEN I IGRAĆE KLS”

Predsednik KK Metalac u ostavci, Vladan Janković je izjavio da valjevski prvoligaš neće biti ugašen i da će igrati u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije koja počinje 1. oktobra. On je naglasio da se radi na stvaranju novog tima u granicama budžeta koji grad dodeljuje košarkaškom klubu. Metalcu su opravdana sredstva, konsultovan je i revizor na nivou Srbije koji je dao dodatno objašnjenje da klub nije napravio nikakav prekršaj jer se generalno prihvataju pravdanja od 1. januara do 31. decembra. Naravno, u nekim lokalnim samoupravama se to radi kvartalno kao što je u Valjevu.

KK Metalac

Detalj sa utakmice Metalca i Zdravlja u Valjevu prošle sezone

“Želeo bih da poručim svim navijačima Metalca i ljudima dobre volje koji vole košarku kao i onima koji su me kritikovali, da Metalac neće biti ugašen i da će se takmičiti u sezoni 2023-24. Prelazni rok traje od 21. do 31. avgusta, trenutno se radi na stvaranju tima koji će nastupiti u novom prvenstvu Naravno, u pitanju su igrači nižeg rejtinga od onih koji su bili prvobitno dovedeni u klub tako da Metalcu sledi žestoka borba za opstanak ali neće biti ugašen. Posle svega, moglo je sve da prođe i bez ovoga ali ne smemo da kritikujemo ljude i službenike koji rade u Opštini jer se oni trude da svoj posao obavljaju po pravilniku lokalne samouprave. Gradonačelnici dolaze i odlaze ali ovi prvi ostaju i to je sasvim razumljivo. Takođe, želim da kažem da kad budem definitivno napustio klub, Metalac neće imati ni dinara duga a da podsetim, kad smo dolazili ta cifra je iznosila 20 miliona dinara. Metalac će početi sezonu sa trenerom Sašom Milićevićem i pomoćnicima Radomirom Simićem i Vladom Panićem a kako će kasnije biti zavisiće od rezultata.” – izjavio je Vladan Janković, predsednik Metalca u ostavci.

Inače, iz sastava koji je bio planiran za ovu sezonu, u Metalcu ostaju Marko Bajić i Aleksandar Teofilović. Saznaje se da će Nemanja Janković, mladi plej valjevskog kluba, karijeru nastaviti u kragujevačkom Radničkom koji se ove sezone vratio u AdmiralBet Košarkašku ligu Srbije.

Juče je obavljen žreb u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije za novo prvenstvo koje počinje 1. oktobra. Metalcu je na izvlačenju pripao broj 11 tako da Valjevci u prvom kolu putuju u Leskovac na noge Zdravlju, sedam dana kasnije dočekuju Mladost MaksBet iz Zemuna, u trećem kolu Metalac igra u Novom Sadu protiv Vojvodine dok 22. oktobra u Valjevo dolazi Spartak iz Subotice itd.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.