„VOLJNA SAMOĆA“ – IZBOR IZ PROZE DEJANA BOGOJEVIĆA

Nedavno iz štampe je izašla knjiga – najnoviji izbor iz Bogojevićeve proze, pod nazivom „Voljna samoća“. Izbor iz proze i predgovor delo je Zvonka Gazivoda, književnice iz Beograda. Recenzent je prof. doktor Aleksandar Prokopiev, vodeći makedonski prozni pisac. „Voljnu samoću“ je izdala „Alma“ iz Beograda u biblioteci Savremena književnost kao 478. knjigu. Autor slike na naslovnoj strani je Zorica Obradović, slikarka iz Beograda.

voljna samoca korica 1

Knjiga je podeljena na deset celina.

Bogojevićeva proza je zastupljena u više antologija i izbora, za nju je nagrađivan, a prevođena je na slovenački, poljski, bugarski, engleski, španski, makedonski, tajlandski, itd.

Zvonga Gazivoda između ostalog kaže:

„Ova proza teče i, ako ste spremni na vrtloge reči i emocija, potajnice misli koje nepredvidivo izviru i uviru, uplovićete i u mirnije vode, samo da biste se, koji red kasnije, kao niz zaglušujući vodopad, survali do sledećeg predaha.“

Recenzent, Aleksandar Prokopiev ističe:

„Dejan Bogojević stvara prozne fragmente – frekvencije, koje podižu nivo superiornosti jezika. Ova serija prozno – lirskih svedočanstava sa konstantnim emotivnim naponom, otkriva Bogojevićev redak dar da apsorbuje ranjivost i nežnost ljubavnog odnosa u književno bogatstvo svog pisma.“

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.