VPO: “Dokazi sa sastanka u valjevskom SNS-u dostavljeni međunarodnim institucijama”

Nakon što je Valjevski pokret otpora (VPO) posle objave audio snimka sa sastanka u prostorijama SNS Valjevo zahtevao reakciju nadležnih organa za pokretanje odgovarajućih postupaka protiv v.d. direktora ZC Valjevo dr Vladimira Pantelića, iz ovog udruženje ogasili su se novim saopštenjem za javnost u kojem su izvestili da su uz dostavljene dokaze o svemu obaveštene i međunarodne institucije (Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Misija OEBS-a i Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji) od kojih VPO očekuje reakciju u najkraćem mogućem roku.

Logo-Valjevski-pokret-otpora

Saopštenje Valjevskog pokreta otpor prenosimo u celini:

“Valjevski pokret otpora je dana 16. aprila 2024. godine objavio audio-snimak sa sastanka održanog u petak, 12. aprila 2024. godine, u prostorijama SNS Valjevo. Pored predstavnika SNS Valjevo, sastanku je prisustvovao i v.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo dr Vladimir Pantelić, koji je na tom sastanku direktno zloupotrebio svoju funkciju u političke svrhe. Naime, pomenuti v.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo, zaposlenima u Zdravstvenom centru Valjevo obećao je razne pogodnosti ukoliko se budu učlanili u SNS i učestvovali u predizbornoj kampanji te stranke.

Valjevski pokret otpora zahtevao je da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, reaguju nadležni organi Republike Srbije pokretanjem odgovarajućih postupaka protiv dr Vladimira Pantelića. Istovremeno smo konstatovali i da je postupanje dr Vladimira Pantelića u svojstvu v.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo, u direktnoj suprotnosti i sa preporukom br.6 ODIHR-a (“Vlasti bi trebalo da spreče zastrašivanje i pritisak na birače, uključujući i na zaposlene u javnim i državnim institucijama i preduzećima, kao i da ojačaju mehanizme nadzora”), te smo i u tom smeru preduzeli odgovarajuće korake. Uz nesebičnu pomoć Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) i njegovog izvršnog direktora g-dina Zorana Gavrilovića, dostavljeni su naši dokazi i obaveštene i međunarodne institucije, i to: Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Misija OSCE-a u Republici Srbiji i Delegacija Evropske Unije u Republici Srbiji, od kojih očekujemo reakciju u najkraćem mogućem roku.

Valjevski pokret otpora je udruženje građana koje je okupilo ozbiljne i stručne ljude sa ciljem korenite promene sistema, te s tim u vezi, naša saopštenja javnosti namenjena su isključivo za obaveštavanje o konkretnim koracima koje preduzimamo i takav pristup nećemo menjati, iako poslednjih dana svedočimo tome da se naše delovanje zloupotrebljava za pokušaj postizanja jeftinih političkih poena. Još jednom pocrtavamo da naše udruženje čine ljudi koje će javnost procenjivati po delima, a ne po pisanju nemuštih saopštenja sačinjenih samo za prozaično, jednodnevno politikantstvo i da ćemo javnost blagovremeno obavestiti o svim rezultatima našeg rada”, glasi saopštenje Valjevskog pokreta otpora.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.