Vujović: U projekte zaštite zemljišta ulažemo 333 miliona dinara

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović potpisala je danas sa gradonačelnicima i predsednicima opština ugovore o sufinansiranju realizacije projekata zaštite i očuvanja zemljišta kao prirodnog resursa.

Vujović je navela da će projekti biti sufinansirani u 43 grada i opštine, kojima su na javnom konkursu odobrena sredstva, a za ove namene će iz budžeta Ministarstva u ovoj godini biti izdvojeno gotovo 333 miliona dinara.

Ovo je samo jedan u nizu konkursa za sufinansiranje ekoloških projekata širom Srbije koji smo raspisali ove godine, a interesovanje gradova i opština je veliko, rekla je ministarka.

Ona je pohvalila gradove i opštine za kvalitetno pripremljene projekte čija će realizacija omogućiti bolji život građanima, objasnivši da su pomenuta sredstva namenjena za sanaciju lokacija na kojima su nekada bile deponije, erozivnog zemljišta, odrona i klizišta.

Prema njenim rečima, cilj je da na mestu devastiranog zemljišta budu izgrađeni eko parkovi i zeleni prostori koje će građani moći da koriste.

Ministarka je ukazala na veliki značaj ovih projekata jer direktno doprinose očuvanju prirode i zemljišta kao prirodnog resursa, istakavši kao posebno važne projekte sanacije i rekultivacije zemljišta u blizini rečnih slivova.

Vujović je napomenula da je planirano da svi projekti budu realizovani do 30. novembra, tako da će se rezultati videti već u ovoj godini u Boru, Zaječaru, Novom Pazaru, Osečini, Zrenjaninu, Smederevu i drugim gradovima i opštinama.

Mi ćemo nastaviti istim tempom da ulažemo u projekte zaštite životne sredine radi očuvanja prirodnih resursa, jer na taj način podižemo i kvalitet života naših građana, poručila je ministarka.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.