WEB ŠPICA EX TV LICA – IVANA PAVLOVIĆ

Da je ovo kojim slučajem televizijska emisija i da je kojim slučajem ona njen voditelj, Ivana Pavlović bi bila najavljena kao bivša koleginica i veliki svaštar, koja je morala da popije dve rakije pre uključenja da ublaži tremu, iako je više desetina puta uživo vodila vesti i razne emisije.

Kao voditelj vesti uživo u studiju TV Valjevo Plus

Rođena je 26. juna 1988. godine. Neudata. Još kao student počela je da volontirau u dnevnom listu Blic – Beogradska redakcija, i to u vreme dok Blic nije bio integrisana redakcija. Onda je zvanično počeo njen prvi radni dan za platu u integrisanoj redakciji Blica, u novom prostoru sa savremenom opremom, jedno vreme u Beogradskoj, a potom u Online redakciji. Ubrzo je dobila novi posao i postala Glavni i odgovorni urednik portala itbox.rs koji je svakodnevno prenosio najnovija dešavanja iz oblasti informacionih tehnologija. Uporedo sa upisivanjem Master studija novinarstva otvorena je nova televizija u Valjevu, Televizija Valjevo Plus, a ona je dobila priliku da stekne iskustvo u tada njoj najprivlačnijoj oblasti novinarstva. Nakon godinu i po dana rada na televiziji vratila se Master studijama, koje je uspešno privela kraju snimnjem dokumentarnog filma „Sto godina iščekivanja“, i serijala pod istim nazivom. Odlučila se i za paralelno studiranje na Poslovnom fakultetu u Valjevu, na smeru poslovno pravo, te već mesec dana nosi zvanje diplomiranog pravnika i radi kao javnobeležnički pripravnik. Trenutne ambicije su joj usmerene isključivo na polaganje pravosudnog ispita, pa tako sve više umesto dnevnih i nedeljnih novina prelistava razne priručnike iz oblasti prava. Nada se da će se novinarstvo i ona i dalje družiti kroz neke projekte, ali je odlučna u tome da se ne bavi novinarstvom kao primarnom profesijom.

Sa koleginicama novinarkama i kolegama iz tehnike na jednom privatnom slavlju

-Da li Vam nedostaje TV novinarstvo i koliko se ono razlikuje od posla kojim se sada bavite?

Kad sam počela da pričam na tu temu već su mi zasuzile oči, jer mi je novinarstvo bilo velika ljubav i strast, ali mi zaista u ovom trenutku ne nedostaje. Odlučila sam da ne budem 24 sata novinar iz realnih razloga, najviše zbog toga što se danas kroz novinarstvo ostvaruju skriveni, ali i neskriveni interesi. U mnogome se moj današnji radni dan razlikuje od radnog dana dok sam radila kao novinar – traje od 9 do 5, manje je stresan, čini me strpljivijom, ali je podjednako kreativan verovali ili ne.

U montaži TV Valjevo Plus

-TV karijeru “dugujete” Televiziji Valjevo Plus. Kakve emocije imate prema periodu dok ste bili TV lice i kako biste opisali taj period?

Moram da priznam da sam upravo na televiziji stekla najviše iskustva, kao novinar, a potom i Glavni i odgovorni urednik. Možda zbog toga što sam učestvovala od samog početka u razvoju Televizije Valjevo Plus, kreirala programsku šemu, birala programski sadžaj, prvi put uživo vodila vesti, prvi put montirala priloge, bila odgovorna za celokupan rad, ali verovatno i što sam videla šta želim, a šta ne želim dalje da radim u novinarskoj karijeri.

Sa gostom u studiju

-Da li su Vas ljudi prepoznavali na ulicama i javnim mestima dok ste radili na televiziji i kakav je osećaj biti poznat?

Mislim da nisu, možda zbog toga što se televizija na kojoj sam radila tek tada probijala da uđe u domove Valjevaca.

-Nezaboravan intervju imali ste sa…?

Prilikom snimanja pilot emisije serijala o valjevskim selima, sa tada najstarijim meštaninom sela Jovanje, krojačem Nikolom Gotovčevićem, koji je obilovao dragocenim svedočenjima nekih prošlih vremena i pre svega jednostavnošću, koji je na papiru crtajući objašnjavao kakav je gunj Tito tražio da mu napravi za jednu svečanu priliku, sa suzama u očima objašnjavao gde su po selima bile vodenice, nabrajajući ko je sve otišao te godine iz sela, a ko ostao, sve u njegovom dvorištu ispod loze koja nam je pravila debeo hlad, i u vreme dok se u susednoj štali telila krava koja je na svet donela malo tele unosivši nadu da će se u selu bolje živeti.

Intervju

-Najteži sagovornik …?

Ne pamtim da sam imala teškog sagovornika, ali se sećam da mi je u vreme dok je trajala politička kampanja svaki sagovornik političar padao teško.

-Izveštavali ste sa mnogih događaja, koji od njih ćete zauvek pamtiti i prepričavati?

Slava Aeroluba “Valjevo” je moje prvo izveštavanje prvog radnog dana na televiziji. Sam po sebi dogagađaj nije imao prevelik značaj, ali ga pamtim što je bilo prvo televizijsko izveštavanje, plus iz aviona, uz moj strah od visine.

-Podelite sa nama jednu anegdotu sa snimanja…?

Zaista mi ni jedna ne pada na pamet, ili ih ima mnogo ili nema ni jedna vredna da se ispriča

-Lapsus koji pamtite, ili lapsus koji se dugo prepričavao?

Nije lapsus, možda je i više odgovor na prethodno pitanje, ali prvo moje vođenje vesti uživo završilo se za nekoliko sekundi jer smo imali tehničkih problema usled čega nije bilo tona. Sa osmehom na licu i vidno ushićena, predstavila sam se gledaocima i najavila prvi prilog, ali me niko nije čuo.

Sa konferencije za medije u jednoj predizbornoj kampanji

-Sadašnja medijska slika u Valjevu je prema Vašem mišljenju…?

Ista kao i medijska slika u celoj Srbiji – u stanju kliničke smrti.

-Ima li Valjevo prave novinare, pezentere i voditelje?

Ima, ali im fali hrabrosti.

-U čemu je tajna dobrog novinara, prezentera i voditelja?

Tajna dobrog novinara je u hrabrosti, prezentera u dobroj dikciji, a voditelja definitivno u šarmu, sve uz podrazumevanu nepristrasnost, tačnost i objektivnost.

Kao mentor Novinarske radionice

-Šta mislite o tezi da dobar novinar na prvom mestu mora biti dobar čovek?

Misim da je dobrota kao osobina preduslov da bi novinar bio dobar novinar, ali su uslov i razne veštine i konačno – mnogo znanja.

-Da li ste nekada ispaštali zbog novinarskog poziva?

Nikad ne reci nikad!

-Televizija po Vašoj meri je…?

Javni servis u poslednje vreme nije javni servis, ali ima emisija koje redovno pratim jer su i dalje kvalitetne, B92 (O2) nisam gledala od kada nema Olje Bećković i Utiska Nedelje, N1 ima dobru informativu, a najlepše zaspim uz Sport Klub.

Sa snimanja filma “Sto godina iščekivanja”

-Da trenutno radite na televiziji, koju globalno poznatu ličnost biste intervjuisali i koje najvažnije pitanje biste joj postavili?

Kada razmišljam o promenama i problemima uvek pođem od lokalnog, pa bih tako najvažnije pitanje postavila gradonačelniku Valjeva koji udiše isti vazduh kao svi građani: Koliko je novca opredeljeno u budžetu naredne godine za rešavanje problema aerozagađenja i hoće li biti utrošen namenski?

-Da možete da birate kojim biste se poslom bavili? 

Moja želja je da se bavim advokaturom, idem ka tom cilju uz nadu da ću kroz razne projekte ostati u ljubavi sa novinarstvom.

-Čime se bavite u slobodno vreme ?

Igram se sa svojim psom, idem na pijacu, kuvam, opsesivno čistim kuću, maštam, vozim biciklu, a vikendom sam bar jedan dan na nekoj od okolnih planina.

-Malo ko zna da ste…?

Bivša odbojkašica i veliki tremaroš.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.