Gradsko veće usvojilo akcioni plan bezbednosti saobraćaja na putevima grada

Na sednici Gradskog veća razmatran je izveštaj o izvršenju godišnjeg plana rada za 2016/2017. godinu Predškolske ustanove “Milica Nožica” Valjevo. Predškolska ustanova “Milica Nožica” u najvećoj meri u 2016/2017. godini ispunila je planirane aktivnosti stoji u izveštaju. Ustanova je najveće poteškoće imala u izveštajnoj godini sa velikim brojem nerešenih zahteva za upis dece u vrtić i to usled nedostatka prostora, iako su preko planiranog otvorene i nove grupe u adaptiranim prostorima i to u vrtiću “Hajdi”  “Kolibri” i “Vidra”. Pored toga iskazana je potreba i za otvaranjem razvojnih grupa za decu sa smetnjama u razvoju čiji je broj iz godine u godinu sve veći. Najznačajnije investiciono održavanje u prethodnom periodu preduzeto je u tri objekta na zameni stolarije i popravci krovova, rekonstrukciji, doradi i popravci kotlova u svim objektima kao i nabavci opreme, a takođe je kupljeno jedno vozilo za transport hrane. Investicija od prioritetnog značaja u prošloj godini bila je dogradnja vrtića “Bambi”, a u izveštajnoj godini je realizovan prvi korak a to je izrada projekta. Utvrđen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na godišnji plan rada za 2017/2018. godinu  predškolske ustanove “Milica Nožica”.

Članovi Gradskog veća su razmatrali i predloge rešenja o davanju saglasnosti na programe rada za 2018. godinu Centra za socijalni rad “Kolubara” Valjevo, Narodnog muzeja Valjevo, Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović” Valjevo, Zavoda za zaštitu spomenika kulture “Valjevo”, “Moderne galerije Valjevo”, Interncionalnog umetničkog studija “Radovan Mića Trnavac”, Centra za kulturu Valjevo, Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević” Valjevo, Međuopštinskog istorijskog arhiva Valjevo i Ustanove za fizičku kulturu “Valis” i na sve pomenute predloge rešenja ustanova dali saglasnost na programe rada.

Na sednici Gradskog veća utvrđen je predlog odluke o usvajanju akcionog plana bezbednosti saobraćaja na putevima grada Valjeva za period od 2018. do 2020. godine. Razmatran je predlog programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima u 2018. godini. Gradsko veće je na današnjoj sednici razrešilo dužnosti Vesnu Vučićević člana Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Valjeva. Umesto Vesne Vučićević te poslove će obavljati u narednom periodu Danijela Velimirović iz Odeljenja za finansije Gradske uprave grada Valjeva, a mandat izabranog člana traje koliko i mandat ostalih članova pomenutog Saveta.

Razmatrana su tri predloga rešenja o davanju saglasnosti na odluku Komisije za utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica i na sva tri rešenja su dali saglasnost.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.