Za 10 dana u Valjevu 13 novozaraženih korona virusom!

Prema stanju na dan 26. jun, u našem gradu nema novih lica pozitivnih na COVID 19, a izveštaj o broju lica sa laboratorijski potvrđenom infekcijom od istog datuma pokazuje da novozaraženih nema ni u ostalim opštinama Kolubarskog okruga. Zvanični podaci iz izveštaji za period prethodnih 10 dana, ukazuju na trend porasta broja inficiranih. Tako je u našem gradu od 17. juna zabeleženo 13 novih slučajeva, što dodatno obavezuje građane da se pridržavaju predloženih mera – nošenja maske i održavanja fizičke distance.

Korona virus

Broj hospitalizovanih u Valjevu zaključno sa jučerašnjim danom je 4, a 10 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji. Zbog kontakta sa potvrđenim slučajem 2 medicinska radnika valjevske bolnice su u kućnoj izolaciji. Na dan 26. juna, broj uzetih briseva je 44.

U poslednjih 10 dana, broj novozaraženih u gradu uvećan je za 13. Sa 16. junom, presek stanja iznosio je 196 pozitivnih na korona virus, da bi 17. juna bio zabeležen 1 novi slučaj, potom 20. juna 5 novih slučajeva, 24. juna 3 nova pozitivna i 25. juna 4 novozaražena. Što do sada ukupno čini 209 naših sugrađanina koji su oboleli od COVID 19 od početka epidemije.

Prema zvaničnim podacima koji su saopšteni na sajtu Grada, osim testiranja briseva na RT-PCR, sprovodi se i testiranje serološkim brzim testovima iz krvi na antitela.

“Razlozi za pojavu sporadičnih oboljevanja i porodičnih epidemija su ne sprovođenje preporučenih preventivnih  mera (nošenje maski i održavanje  fizičke i socijalne distance) prvenstveno u zatvorenim prostorima, kako na okupljanjima i slavljima, u prevozu, bankama, trgovinama, ugostiteljskim objektima, tako i zaposlenih u radnim sredinama. U dane vikenda pojačaće se kontrola sprovođenja predloženih mera  u  ugostiteljskim i zanatskim objektima, trgovinama i drugim objektima”, navodi se u na sajtu Grada.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 209, izlečenih je 176. Nakon lečenja, 48  obolelih medicinskih i nemedicinskih  radnika završilo je hospitalizaciju i kućnu izolaciju. Od izbijanja epidemije, do sada je u Valjevu preminulo 19 osoba (prosečna starost 69 godina), od toga 1 nemedicinski radnik

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.