Za opremanje Omladinskog kluba u Mionici još tri miliona

Ministarstvo turizma i omladine i opština Mionica izdvojili su tri miliona dinara za drugu fazu radova kojom je predviđeno renoviranje i opremanje Omladinskog kluba u Mionici. Prva faza, koju je takođe podržalo Ministarstvo sa 2,7 miliona dinara, podrazumeva grube građevinske radove je završena, a uskoro se očekuje nastavak na drugoj fazi radova.

Potpisivanje ugovora

“Kao što smo i najavili, nastavićemo radove na opremanju Omladinskog kluba. Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije i Ministrstvu turizma i omladine na izdvojenim sredstvima koja će nam biti od velikog značaja. Od izuzetne važnosti nam je da mladi u Mionici imaju edukativne programe, da kvalitetno provode svoje vreme i da budu podrška u stvaranju zajednice koja ima svetlu budućnost. Sigurno je da će Omladinski klub biti mesto gde se rađaju nove i kvalitetne ideje koje će biti korisne za razvoj naše Mionice. A mi ćemo dati sve od sebe da što pre realizujemo ovaj projekat”, izjavio je Boban Janković, predsednik opštine Mionica.

Opština Mionica jedna je od 39 lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva na osnovu Javnog konkursa za podršku jedinicma lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Opština Mionica preduzela je značajne korake u osnivanju Omladinskog kluba, gde su mladi pohađali obuke za omladinske lidere, a završen je akcioni plan za mlade u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja „OPENS“. Takođe, opština Mionica ima podršku UNICEF-a u realizaciji i osmišljavanju novih programa koji će doprineti razvoju Omladinskog kluba u Mionici.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply