Zabranjena upotreba telefona

Od srede, 17.maja u Obrazovno-vaspitnom centru „Osečina“ je zabranjena upotreba mobilnih telefona za sve učenike. Kako stoji u obrazloženju škole inicijativa je potekla od Saveta roditelja, koji je jednoglasno usvojio odluku o zabrani mobilnih telefona u školskim učionicama.

osaka1

Navedeno je i to da je ovaj predlog potekao od roditelja, imajući u vidu opštu situaciju u zemlji nakon nasilja u školama. Tu odluku je potvrdio Školski odbor, a u obaveštenju za učenike koje je potpisao direktor te obrazovne ustanove Zoran Petrović je navedeno da odluka o zabrani mobilnih telefona na snagu stupa danas.

U Telefonskom razgovoru za portal Valjevska posla direktor Petrović kaže da je očekivao negativne komentare na ou odluku, ali da je prijatno iznenadjen.

osaka2

„Umesto da gledaju samo u svoje telefone, deca će se više družiti i komunicirati medjusobno. Ukoliko učenik bude koristio telefon, biće mu oduzet, a roditelj će morati lično da preuzme isti od direktora. Ukoliko je neophodno da se učenik javi roditeljima, neka se obrati bilo kojem nastavniku, odeljenskom starešini, stručnim saradnicima ili bilo kom radniku škole, koji će kontaktirati roditelje umesto učenika“, rekao je Petrovioć.

Obrazovno-vaspitni centar „Osečina“ je ustanova u kojoj se ostvaruju programi različitih nivoa obrazovanja i vaspitanja, programi osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja i programi srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja.

osaka3

Obrazovno-vaspitni centar, pored centralne škole u Osečini, ima i devet izdvojenih odeljenja.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.