Zahvalnice za heroje

Skromnom svečanošću u skladu sa propisanim merama zaštite, juče je u vrtiću “Zvoničić” obeležen Dan Predškolske ustanove “Milica Nožica”. Valjevska obdaništa, zajedno sa mališanima i zaposlenima, na čelu sa direktorom Zlatomirom Markovićem, na poseban način zahvalili su se “svojim herojima”, odnosno svim ustanovama i službama koje su se požrtvovano borile tokom epidemije pružajući nesebičnu pomoć i podršku da se Predškolska ustanova sačuva od korona virusa i nastavi sa radom.

Nakon izvedenog recitala, u ime Predškolske ustanove, mališani iz vrtića “Zvončić”, uručili su 22 Zahvalnice onima koje smatraju svojim herojima, a među njima su zdravstveni radnici, zaposleni u Kovid ambulanti i Hitnoj pomoći,  valjevske zdravstvene ustanove, Vojska Srbije, Policijska uprava Valjevo, Vatrogasna jedinice, valjevske trgovine “Eurorpom” i “Žinasa”,  ali i brojni valjevski mediji, koji su prema mišljenju rukovodstva PU “Milica Nožica” takođe odigrali veoma značajnu ulogu tokom vanredne situacije.

Direktor Zlatomir Marković rekao je da za 26 godina koliko radi u Predškolskoj ustanovi nije doživeo emotivniji trenutak.

“Kada radite 26 godina u normalnim uslovima i u nekom kontinuitetu, i kad nema ovakvih stvari kao što je ova epidemija koja nas je pogodila, kada treba da primite decu i da krenete da radite, nije lako i nije svejedno. Mi smo imali 35 tačaka koje smo morali da ispunimo po nalogu Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete i verujte da uopšte nije bilo jednostavno. Hvala svima koji su nas čuvali sve ovo vreme dok je trajala epidemija, koji su nam pomagali da krenemo sa radom. Hvala svim privrednicima u Valjevu i okolini na velikoj podršci i pomoći koju su pružili za nastavak rada Predškolske ustanove i hvala vama medijima. Hvala isto tako i roditeljima, korisnicima naših usluga, koji su nas podržali u tome i poštovali sve preporuke koje smo davali”, kazao je Marković.

Prvi čovek valjevske Predškolseke ustanove osvrnuo se na period vanrednog stanja, rekavši da su vaspitači i medicinske sestre za vreme skoro dvomesečne “pauze” radile “onlajn” i putem Viber grupa sa decom i uspešno ostvarivali zadat program.

“Sa zvaničnim radom počeli smo 11. maja. U prvoj nedelji smo imali oko 200 dece polaznika, sada se taj broj sukcesivno iz nedelje u nedelju povećava. Trenutno radimo sa 30% kapaciteta, u obdanište dolazi oko 250 od ukupno 2271 upisanog mališana. Iskreno se nadamo da će biti popuštanja sa merama, tako da u zavisnosti od toga treba da krenemo sa normalim režimom rada koji smo imali pre izbijanja epidemije”, istakao je Marković.

Među dobitnicima Zahvalnice i onima koje Predškolska ustanova smatra “svojim herojima” su i brojni valjevski mediji, među kojima i Valjevska posla.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.