Završen Europromov konkurs “Domaća priča – naš izbor”

Završnog dana ovogodišnjeg SPREG-a objavljeni su rezultati Europromovog konkursa za osnovce “Domaća priča – naš izbor”. Uz zahvalnice, učesnicima su uručeni i poklon vaučeri za kupovinu u prodavnicama svima nama dobro poznate “ljubičaste trgovine”.

Učesnici Europromovog konkursa za osnovce u Hali 2 na Sajmu SPREG / Foto: Dragan Krunić

Prepoznatljiv lanac trgovina Europrom iz Valjeva godinama podržava brojne događaje u lokalnoj zajednici, a često priređuje raznovrsne programe, čiji je krajnji cilj negovanje domaće tradicije, kao i promocija i razvoj ovdašnjeg tržišta, uz podršku malih proizvođača. Sve navedene vrednosti, kao i kupovinu proizvoda domaće proizvodnje, prepoznali su učenici osnovnih škola koji su učestvovali na Europromovom konkursu “Domaća priča – naš izbor”. Veoma smisaono i sveobuhvatno iskazali su svoje stavove u pesmama koje su zajednički pisali učenici 15 odeljenja sa svojim učiteljicama. Pored zahvalnica, osnovci su nagrađeni i poklon vaučerima u vrednosti od po tri hiljade dinara.

Štand DTL-a i Europroma u Hali 2 Sajma SPREG / Foto: Dragan Krunić

PR menadžer Europroma Bojana Perić podsetila je da su tokom sva tri dana Sajma SPREG na štandu Domaćeg trgovinskog lanca u Hali 2 priredili niz raznovrsnih programa i radionica za predškolce, srednjoškolce i studente, jer se trude da poklone punu pažnju deci i mladima.

“Danas se družimo sa učenicima od prvog do osmog razreda osnovnih škola ne samo iz Valjeva, već svih mesta gde su raspoređeni objekti Europroma. Ovogodišnji konkurs nosi naziv “Domaća priča – naš izbor” i zadatak svih osnovaca bio je da nam pošalju pesmu koja odgovara ovoj temi. Ono što se razlikuje u odnosu na prethodne godine jeste činjenica da ove godine nisu učestvovali pojedinci, već su uslovi konkursa bili takvi da su učesnici cela odeljenja. Dakle, u pitanju su grupni radovi i bio je odličan odziv. Naravno, zahvaljujem se svim učiteljicama i nastavnicima što su animirali decu. Mogu slobodno da kažem da je oko tri stotine mališana crtalo i pisalo na temu Domaća priča – naš izbor. Posebno smo ponosni jer se iz radova vidi da deca odlično razumeju koncept, ne samo domaćeg proizvoda, već domaćeg kvalitetnog proizvoda”, naglasila je Bojana Perić.

Bojana Perić, PR menadžer Europroma, prilikom davanja izjave za medije na štandu Europroma u Hali 2 Sajma SPREG / Foto: Dragan Krunić

Deca su odlično odgovorila na zadatu demu i, čini se, opisala lične utiske o prednostima kupovine u Europromovim prodavnicama, govoreći o ljubaznim prodavcima, kontinuiranim sniženjima cena, a sve uz prepoznatljivu ljubičastu boju Europroma. Na poetskom konkursu učestvovali su učenici odeljenja I-1 i I-2 iz Prve osnovne škole i njihovi vršnjaci iz OŠ “Prota Mateja Nenadović” iz Kotešice i OŠ “Sveti Sava” iz Popučaka, zatim učenici III-1  OŠ “Milovan Glišić”, odeljenja III-1 OŠ “Nada Purić”, IV-1 i IV-4 OŠ “Vladika Nikolaj Velimirović” iz Valjeva, potom đaci iz odeljenja V-1 OŠ “Dimitrije Tucović” iz Jabučja, učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ “Prota Mateja Nenadović” iz Brankovine, kao i mlađi osnovci iz Valjevske Kamenice.

Štand DTL-a i Europroma u Hali 2 Sajma SPREG / Foto: Dragan Krunić

Bojana Perić, PR menadžer Europroma, najavila je kampanju “Biram da čitam” za osnovce, tačnije učenike uzrasta od drugog do osmog razreda, koju će održati u svim opštinama gde Europrom ima svoje prodajne objekte i već naredne sedmice program počinje u Osečini, a od danas ga realizuju u saradnji sa Matičnom bibliotekom Ljubomir Nenadović u Valjevu. Tim povodom, Marijana Timotić, knjižničar u Dečjoj biblioteci, napomenula je da je kampanja “Biram da čitam” nastavak već uspešno ostvarenih programa, jer je veoma značajna promocija lepe reči i podsticanje dece da čitaju knjige.

Knjižničar valjevske Biblioteke Marijana Timotić daje izjavi za medije / Foto: Dragan Krunić

“Ove godine Europrom je odlučio da uplati godišnju članarinu za sto osnovaca, za učenike od II do VIII razreda. Reč je godišnjoj članarini i dovoljno je da deca koja žele da čitaju jednostavno dođu u Biblioteku i kažu da su čuli za ovu kampanju. Naravno, članovi Dečje biblioteke mogu biti i mlađi, dakle učenici prvog razreda, predškolci, kao i mlađi mališani i za njihovo učlanjavanje nema ikakvih plaćanja. Ovo nije prva akcija koju imamo sa Europromom, a planiramo još neke. U svakom slučaju, još jednom pozivam decu da dođu u Dečju biblioteku, da se učlane i da zajedno zaplovimo u neke lepše vode kroz knjige, romane i pesme”, rekla je knjižničar valjevske Biblioteke Marijana Timotić, pri tome izrazivši nadu da će i ostale kompanije podržati ovakve akcije jer je Matična biblioteka iz Valjeva otvorena za saradnju.

Snežana Jakovljević Krunić

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.