Završen i poslednji POLICIJSKI ČAS u Srbiji!

Jutros u 5 sati završen je i poslednji policijski čas u Srbiji!

Policijski čas je uveden u okviru vanrednog stanja koje je proglašeno zbog širenja novog korona virusa.

Skupština Srbije je sinoć ukinula vanredni stanje, pa time više ne važi zabrana kretanja!

I pored toga što od danas svi možemo slobodno da se krećemo, starijima je data preporuka da se i dalje čuvaju i što manje napuštaju kuće i stanove. Vanredno stanje u Srbiji je uvedeno 16.marta, a vremenom su mere pooštravane kako je epidemija uzimala maha. Policijski čas je najduže trajao 83 sata. Iako je ukinuto vanredno stanje, neke mere ostaju na sanzi.

Od uvođenja vanrednog stanja, odnosno uvođenja policijskog časa, zbog kršenja zabrane kretanja i drugih mera uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa, prekršajni sudovi u Srbiji izrekli su za 50 dana novčane kazne za više od 5.000 građana.

Direktort policije Vladimir Rebić je ranije danas istakao da je od uvođenja vanrednog stanja procesuirano oko 6.800 građana koji su punoletni i mlađi od 65 godina, kao i 1.063 osobe starije od 65 godina.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.