Završena trim staza u parku Pećina

Park Pećina jedan je od simbola grada Valjeva i po rečima gradonačelnika Lazara Gojkovića, najlepši gradski park. Iz tog razloga radi se na dodatnom ulepšavanju i vraćanju starog sjaja.

trim-staza-4-scaled-1

„Veoma smo zadovoljni što smo danas u prilici da vam pokažemo završenu trim stazu i da obavestimo građane Valjeva i sve zainteresovane da mogu od sada da je koriste, kako za trening, tako i za rekreaciju. Dužina staze je 682 metra, širina je 1,5 metar. Urađen je završni sloj od 16 milimetara crne i crvene podloge, koja dodatno poboljšava kvalitet i bezbednost“ , rekao je gradonačelnik Gojković.

trim-staza-5-scaled-1

U toku su završni radovi na izgradnji košarkaškog terena u parku Pećina, kao i završni radovi na rekonstrukciji sale Partizan, izgradnji tipskih parkova i Eko parkića. Tim povodom, gradonačelnik Gojković najavio je radove koji će biti završeni do kraja ove godine.

„Pri kraju smo radova na spoljnoj rekonstrukciji sale Partizan i ono što nam je cilj je da vrlo brzo raspišemo nabavku za tehničku dokumentaciju za unutrašnje uređenje sale, kako bi taj objekat stavili potpuno u funkciju. Da najavim takođe da smo pri kraju završetka izgradnje četiri tipska parkića u četiri naselja i tu se ne zaustavljamo, nego smo iz budžeta obezbedili novac za još četiri. Moram da napomenem da smo od Ministarstva ekologije dobili na konkursu 10 miliona za izgradnju šest Eko parkića, a učešće će imati i grad Valjevo i to ćemo sve do kraja ove godine završiti. Uporedno sa tim, radimo rekonstrukciju tri velika parka, jedan u Kolubari 2, drugi na Petom Puku i treći na Divčibarama. Iskoristio bi priliku da pozovem Valjevce da čuvamo ne samo park Pećinu, nego sve parkove koje imamo u gradu, kako bi što duže uživali u njima, a mi ćemo se kao grad obavezati da redovno sve to održavamo i ulepšavamo“, naglasio je gradonačelnik.

trim-staza-2-1-scaled-1

Trim staza u parku Pećina finansirana je iz budžeta grada, a vrednost radova iznosi oko 7,4 miliona dinara.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.