Zgib zona: Valjevo imalo najmlađe učesnike u Srbiji

S obzirom na to da su naši sugrađani o akciji “Zgib zona” Radija S, koja se organizuje u 35 gradova širom Srbije, saznali u poslednji čas, uglavnom preko društvenih mreža, i da nije bilo vremena za bolju koordinaciju samih učesnika, Valjevci se nisu obrukali.

Valjevo

U okviru Karavana “Duh mladosti”, ova akcija nadmetanja u broju urađenih zgibova po gradovima, organizovana je u dvorištu Poljoprivredne škola, a posle 4 časa rađenja zgibova Valjevci su postigli skor od 12.743 zgiba. Ova cifra nas svrstava na 5. mesto na dosadašnjoj rang listi, koja broji 24 od ukupno 35 posećena grada. Nismo uspeli da preuzmemo lidersku poziciju od Požarevljana, koji su zabeležili 13.637 zgibova, ali mi Valjevci ne bi bili Valjevci da nismo po nečemu posebni. Ekipa Radija S, koja prati akciju u svakom gradu, proglasila nas je najmlađom ekipom učesnika među svim do sada posećenim gradovima.

Valjevo

“Definitivno smo u Valjevu zatekli najmlađu ekipu učesnika. Jako nam se dopala atmosfera, ljudi su fenomenalni, vrlo su srdačni, pravi domaćini. Vaša Poljoprivredna škola je baš moderna i utiscu su generalno fenomenalni. S obzirom na to da je sreda i da se akcija ne održava u centru grada, smatram da su Valjevci ostvarili odličan rezultat. Mi uvek više volimo kada radimo u centra grada, ali nažalost mi ne biramo lokaciju, već je to deo organizacije “Spirit of Youth”, Ministarstva prosvete i lokalane samouprave”, navodi Petra Jokić, digital media menadžer S Media grupe.

Valjevo

Čitavu akciju izneli su na svojim plećima, bolje reći mišićima, desetine srednjoškolaca, pa čak i osnovaca, zatim momci koji se bave takozvanim uličnim vežbanjem, odnosno Street Workout-om, nekolicina bodibilding entuzijasta i rekreativaca koji se poznaju iz teretane, kao i odvažnih pripadnica lepšeg pola, koje su se pokazale jako hrabrim i uspešnim učesnicama.

Valjevo

Utisak dana svih prisutih, ali i samih organizatora i članova ekipe Radija S, koji prate “Zgib Zonu” u svakom gradu,  bio je desetogodišnji Bojan Savčić, učenik IV razreda OŠ “Sestre Ilić”, koji je uradio preko 4o0 zgibova u desetak serija.

“U jednoj seriji mogu da uradim oko 50 zgibova, ako nisam umoran. Kad me stigne umor uradim između 15 i 20 zgibova. Inače treniram rukomet i košarku, a planiram da postanem član kluba Street Workout Valjevo 014”, kaže mladi Bojan Savčić, koji je preko svoje nastavnice fizičkog vaspitanja saznao za “Zgib zonu”.

Valjevo

Bojan Savčić

Jedna od retkih devojaka i žena koja je juče pokazala kako se rade zgibovi je Ljiljana Ignjatović (32), koja je u par serija uradila oko 25 zgibova. “Došla sam da podržim manifestaciju i želela sam đacima da dam primer kako bi se i oni priključili akciji” kaže Ljiljana Ignjatović, profesorka fizičkog vaspitanja u Poljoprivrednoj i Petoj osnovnoj školi, ističući da je o ovoj akciji saznala tek u ponedeljak uveče od svojih kolega.

Valjevo

LJiljana Ignjatović ( druga s desna)

Predrag Marić, prvi čovek “Xplode Nutrition”-a i urednik magazina “Gym Gym” smatra da je ostvaren rezultat od 12.743 urađena zgiba nestvarno neverovatan, imajući u vidu činjenicu da je ovo bila jedna samoorganizovana akcija učešća Valjevaca, koji su u poslednjem momentu dobili informaciju o održavanju ovog takmičenja.

“Smatram da je naš grad od starta hendikepiran za par hiljada učesnika i zainteresovanih, što je par hiljada zgibova, baš zbog toga što se ovo dešavnje nije odigralo u centru grada, na Gradskom trgu, ili ispred Centra za kulturu, gde najviše sveta gravitira”, kaže Marić, koji kako ističe nema ništa protiv Poljoprivredne škole, ali smatra da je sama njena lokacija, koja je van grada, uticala na posetu i broj potencijalnih protagonista.

Valjevo

Predrag Marić (levo)

“Mnoge koje viđam u teretanama i koji sebe smatraju snažnim momcima, mogli su svakako doprineti boljem plasmanu i rezultatu Valjeva. Ali, nisu se pojavili, jer im narcizam nije dozvolio da se upuste u ovo. Naprosto, ne mogu da shvate da ovde nije reč o takmičenju ni sa kim lično, već da je trebalo da participiraju u svemu ovome u okviru humanosti, ali i radi druženja. Mogli su bar doći da aplaudiraju ovim mladim ljudima koji su imali jaku želju nečemu da doprinesu zajedničkim snagama”, ubeđen je Marić.

Valjevo

Valjevci koji su propustili priliku da učestvuju u ovoj akciji, mogu da posete 29. oktobra Mionicu, kada će se naše komšije Mioničani boriti za što bolji rezultat u rađenju zgibova. Takođe, to zainteresovanim Valjevcima “zgibašima” daje mogućnost da obore pojedinačni rekord, koji sa 62 urađena zgiba u seriji drži Aleksandar Petković – Đole iz Niša. Nagrada u ovoj kategoriji je letovanje od deset dana za dve osobe, koje daruje “Barcino Tours”.

Valjevo

Grad koji na kraju celokupne akcije “Zgib zona” bude uradio najviše zgibova dobija nagradu renoviranja dečijeg parka ili sportskog igrališta po želji. Mnogi gradovi su pomerali termine održavanja, a jedini grad koji je otkazao učešće u akciji “Zgib zona” je Kraljevo.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.