Značajna donacija Predškolske ustanove za valjevski Centar za VTO

Treću godinu zaredom kolektiv PU “Milica Nožica” donira značajna novčana sredstva Centru za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo. Odvajajući od svojih primanja kolektiv Predškolske ustanove sakupio je iznos od par stotina hiljada dinara za valjevski Centar za VTO, smatrajući da je takva donacija logičan sled događaja za dve institucije koje su se radeći na istom polju prepoznale i imajući u vidu da mnoge bebe iz ovog Centra kasnije pohađaju obdanište. Tačna cifra donacije nije obelodanjena jer, kako je rečeno, iznos donacije nije toliko važan i nešto čime Predškolska ustanova želi da se hvali. Bitna je poruka koja se šalje da je svaka pomoć uvek dobrodošla onima kojima je najpotrebnija i onima koji znaju da cene i velika i mala odricanja za nečije bolje sutra.

Konferencija za medije povodom donacije PU “Milica Nožica” za VTO Centar (foto: Valjevska posla)

“Pored toga što unazad nekoliko godina Predškolska ustanova, koliko može, donira određena finansijska sredstva, mi bismo svi hteli da to bude više sredstava i gledaćemo da u nekoj budućnosti tako i bude. Takođe, izdvajamo novac i za naše radnike u Predškolskoj ustanovi kojima je finasijska pomoć potrebna za lečenje steriliteta. S tim u vezi, krajem prošle godine desila nam se lepa stvar, koliko smo mogli pomogli smo naša dva radnika i oni danas imaju jednu prelepu devojčicu staru 5 meseci”, rekao je Zlatomir Marković, direktor PU “Milica Nožica”. On je naglasio da mu je drago što su radnici ustanove kojom rukovodi prepoznali značaj i zdušnu podržali jednu ovakvu akciju i da će se u budućnosti truditi da akcija bude još masovnija.

Zlatomir Marković, direktor PU “Milica Nožica” Valjevo (foto: Valjevska posla)

Šef Odseka za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo dr Branko Budimirović zahvalio se prvenstveno svim zaposlenima u Predškolskoj ustanovi i direktoru na finansijskoj pomoći koja je postala tradicionalna.

“Ušli smo u sedmu godinu našeg funkcionisanja i jako smo ponosni što su u valjevskim obdaništima i naša deca koja su rođena nakon procedura obavljenih u našim laboratorijama. Skoro sam pročitao da će ove godine u prve razrede valjevskih škola biti upisan veći broj učenika nego prošle godine. Nadam se da će iduće godine biti još više prvaka, između ostalog zahvaljujući i ovom našem radu”, kazao je dr Budimirović i istakao da Centar za VTO prethodnih godina funkcioniše zahvaljujući ljudima dobre volje koji Centru pomažu u svakoj situaciji.

Zlatomir Marković i dr Branko Budimirović (foto: Valjevska posla)

Embriolog Mirka Đorđević govorila je, između ostalog, kako će biti iskorišćen novac od ove donacije.

“Mi imamo jako lepu misiju, ali vrlo zahtevnu. Mi nikada nećemo biti potpuno opremljeni, jer nauka stalno napreduje i pronalazi načine da unapredi uspešnost bar za još koji promil, ako ne i procenat. Tako da je novca uvek dobrodošao i sakljupamo ga za nabavku nekog od sledećeg uređaja koji će unaprediti naš rad. Kada je osnovano Udruženje “Da se novi život rađa” naš primarni cilj bio je prikupljanje sredstava za otplatu opreme. Ali, i tada i sada, jednako važan cilj bio je afirmacija šire zajednice da se uključi u rešavanje problema steriliteta. Sa ponosom možemo da kažemo da je Centar nastao i opstao kako zahvaljujući entuzijazmu i dobroj volji onih koji u ovom Centru rade, tako i čitave zajednice koja nas podržava. Kolektiv obdaništa primer je kako jedna složna zajednica može da uradi mnogo”, naglasila je Mirka Đorđević, embriolog Centra za VTO valjevske bolnice zahvalivši se kolektivu Predškolske ustanove i svakom zaposlenom ponaosob na donacija koja sad već postaje tradicija.

Mirka Đorđević, embriolog Centra za VTO Opšte bolnice Valjevo (foto: Valjevska posla)

Predsednica sindikata PU “Milica Nožica” Vesna Rakić rekla je da sve što u se radi u Predškolskoj ustanvi radi se zbog dece i u interesu dece.

“Svaka pomoć koju smo dali je od srca. Nije mnogo, ali mislim da je naše malo dovoljno. Nadam se kada budu bolja i srećnija vremena, kada primanja budu malo bolja da će i naša izdvajanja biti malo veća. Radnicima Centra za VTO, lekarima i medicinskom osoblju želim svu sreću, a najradosnija sam kad je njihov rad pozitivan, odnosno kada dođe beba koja će doći posle kod nas. Tad je sreća najveća, jer deca su naše najveće bogatstvo, bila i biće”, kazala je Vesna Rakić.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.