ZZJZ Valjevo: “Jedan zaposlen pozitivan na COVID-19, petoro treba da ponovi testiranje, desetak još čeka rezultate. Većina zaposlenih negativna i počinje sa radom sutra”

Zavod za javno zdravlje Valjevo saopštio je da su nakon 14 dana izolacije svi zaposleni ove ustanove testirani na COVID-19. Prema informaciji za javost, koju je poslala direktorka ovdašnjeg Zavoda dr Marija Gavrilović, rezultati većine zaposlenih su negativni, jedan je pozitivan i nalazi se u privremenoj bolnici u Beogradu, petoro zaposlenih treba da ponovi testiranje i desetak još čeka rezultate. U saopštenju se navodi da svi čiji su rezultati testiranja negativni počinju da rade sutra, 9. aprila.

Pored podatakava vezanih za testiranje zaposelenih, u saopštenju piše da je danas, 8. aprila, ruski vojni tim uradio dezinfekciju, t.j.biološku dekontaminaciju Zavoda za javno zdravlje u Valjevu.

“Zavod je i za vreme izolacije redovno, svakodnevno obavljao sve poslove vezane za pandemiju korona virusom, sem terenskih poslova i uzorkovanja. Kontrola centralnih vodovoda na teritoriji Kolubarskog okruga obavljala se u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Šabac, Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanovic Batut” i JKP “Vodovod Valjevo”. Epidemiološko istrazivanje i traženje kontakata obavljano je telefonom i putem mail-a. Svi izveštaji su svakodnevno dostavljani Ministarstvu zdravlja, Institutu “Batut”, Štabu za vanredne situacije, SOT-u, MUP-u, Vojsci Srbije. Takođe, neprestano se vrši koordinacija sa svim zdravstvenim ustanovama na teritiriji Kolubarskog okruga”, navodi se u saopštenju koje je potpisala dr Marija Gavrilović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.