Aeroklub Valjevo organizuje četvrti revijalni modelarski skup

Aeroklub Valjevo u nedelju, 30. maja, od 11 časova, organizuje četvrti revijalni modelarski skup na Sportskom aerodromu Divci.

Valjevo

Cilj skupa je okupljanje svih ljubitelja vazduhoplovstva iz Srbije, a pre svega buđenje interesovanja kod mladih ljudi grada Valjeva i okoline za vazduhoplovne sportove. Aeroklub Valjevo je ponosan na generacije koje su krenule kao deca modelari, a danas postali piloti Air Srbije, svetskih Aviokompanija, Vojske Srbije, inžinjeri, projektanti.

Potvrdu učešća poslalo je preko 30 modelara iz klubova u Srbiji, a i šire. Tvorci ovih divnih letelica će javnost upoznati sa modelima i njihovim letačkim sposobnostima.

“Koristimo ovu priliku da pozovemo sve naše sugrađane, đake svih škola Valjevske opštine, nastavnike, profesore da nam se pridruže, upoznaju se sa modelarstvom kao sportom, pogledaju program i uživaju u prirodi Divačkog aerodroma. Predlažemo posetiocima, da ukoliko žele da isprate ceo program, ponesu sendvič, vodu i neko ćebence ili prostirku, jer se veći deo programa odvija u vazduhu, tako da ležeći ili sedeći može biti prijatnije. Takođe kačket, šešir i kremu za sunčanje. Očekivana temperatura za taj dan je oko 25 stepeni Celzijusa. Pozivamo i sve ljubitelje vazduhoplovstva koji to žele da se učlane u klub. Knjiga članstva će biti otvorena na dan skupa, a upis će se vršiti od 11 do 15h. Cena godišnje članarine je za sve koji nemaju vazduhoplovne licence i nisu ih imali, 600 dinara i učlanjenjem oni stiču sva prava pomažućih članova. Cena članarine za aktivne članove vazduhoplovce je 4.000 dinara godišnje”, saopštili su organizatoriu u najavi ovog revijalnog modelarski skupa.

Organizaciju događaja su podržale mnoge organizacije i firme među kojima su: Publik, štamparija Zefir, Zemlja Čuda, Europrom, Elkont Inženjering, Grafika Gojković, Trgo Metal, Ilija Kop, Elbi, Pekara Mirona, Mesara Jovanović, Miloduh i drugi…

Napominjemo da Aeroklub Valjevo za vreme skupa će se pridržavati preventivnih mera i obezbediti učesnicima i posetiocima sredstva za dezinfekciju, s obzirom da je skup otvorenog tipa naši redeari će voditii računa o distanci i merama zaštite…

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.