AKCIJA BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA U NEDELJU

Akcija besplatnih pregleda koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja biće nastavljena u nedelju, 15. okobra, od 8 do 16 sati. Za razliku od prve, kada su 17. septembra, besplatni pregledi organizovani u kliničkim centrima i 58 opštih bolnica u Srbiji, ovoga puta uključiće se i domovi zdravlja, a radiće se ginekološki pregledi, ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene.

Građani će u Opštoj bolnici, moći da urade ultrazvučni pregled trbuha ili daju krv za PSA testiranje, a u  Domu zdravlja Valjevo biće rađeni ginekološki pregledi.

Akcija se prema kadrovskim i tehničkim mogućnostima sprovodi i u svom ostalim domovima zdravlja Kolubarskog okruga.

Svi građani bez obzira da li imaju ili nemaju zdravstveno osiguranje mogu iskoristiti potpuno besplatne preventivne preglede predstojećeg vikenda, 15. oktobra u nedelju u vremenu od 8 do 16 sati. Molimo sve građane koji žele da urade neki od besplatnih pregleda da sa sobom ponesu bilo kakav dokument za identifikaciju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.