Akcija rotarijanaca za budući bolnički park javora

Park Opšte bolnice Valjevo ka Pasterovoj ulici pošumljen je i revitalizovan novim drvećem zahvaljujući članovima Rotari klubova iz Valjeva i Velenja. Bolnički park, koji je nekada bio ispunjen grandioznim četinarima, kasnije obolelim i uklonjenim zbog bolesti, sada će krasiti 40 stabala javora, koje su rotarijanci donirali i u zajedničkoj akciji zasadili minulog vikenda.

Ova akcija pošumljavanja bolničkog parka je prema rečima Dragana Đurđevića, predsednika valjevskih rotarijanaca, nastavak ekoloških aktivnosti kojima su posvetili čitav mesec april.

“Započeli smo aktivnosti prošle godine sadnjom 35 stabala crvenog javora u novoizgrađenoj OŠ “Milovan Glišić”, a ove godine smo odlučili da to bude krug Opšte bolnice Valjevo. Mislim da će ovaj prostor dobiti nekadašnji sjaj. Obratili smo se direktoru bolnice, koji je kontaktirao stručne ljude iz oblasti hortikulture i njiohova preporuka je bila javor, uz sugestije na koji način treba da bude posađen”, rekao je predsednik Rotari kluba Valjevo, Dragan Đurđević zahvalivši se prijateljima Rotari kluba Velenje na akciji koja je sprovedena zajedničkim snagama. Đurđević je ovom prilikom najavio da će naredna aktivnost valjevskih rotarijanaca biti donacija Ekološkom društvu Gradac za nabavku solarnog panela.

 

 

 

Za rotarijance iz Velenja, ova akcija pošumljavanja bolničkog parka bila je samo nadogradnja njihovog “vrhunskog dvodnevnog iskustva” koje su stekli prilikom posete Valjevu.

“Kada su nas kolege iz Rotari kluba Valjevo pozvale, svakako smo se odazvali i stvarno smo se divno proveli. Mi uglavnom naše akcije baziramo na humanitarnim aktivnostima i đačkim stipendijama, tako da ovakvu akciju još nismo imali. Sada smo dobili neke ideje da ih napravimo i u Velenju”, kazao je Vasil Črekni iz Rotari kluba Velenje.

 

 

Direktor Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić zahvalio se organizatorima i svom učesnicima ove akcije pošumljavanja bolničkog parka, posebno izrazivši zahvalnost za ranije inicijative Rotari kluba Valjevo koje su dale doprinos radu valjevske bolnice kao zdravstvene ustanove, pre svega finansijskoj pomoći za rekonstrukciju kupatila u zgradi u kojoj je smešteno Grudno odeljenje.

“Nažalost, bilo je propusta u radu kada se gradila zgrada u kojoj se nalazi Grudno odeljenje i zahvaljujući donaciji Rotari kluba Valjevo imamo priliku da uradimo potpuno nova kupatila u toj zgradi. Trenutno se radi sedmo kupatilo i ta donacija je od izuzetnog značaja i za pacijente i za osoblje”, rekao je direktor Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.