“Ako se na jesen razbukti korona, imamo rešenje za đake”

Niški doktor Branislav Tiodorović govorio je o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

Škola

Početak školske godine je uskoro, šta možemo da očekujemo? Da li postoji veći rizik od širenja zaraze?

“To svakako predstavlja preokret u ukupnom smislu epidemije. Svi moramo pomoći da škole rade normalno i deca se vrate u školske klupe, pogotovo oni najmlađi da sa jednim pozitivnim stavom krenu u škole, odnosno da brigu smanjimo na najmanju meru”, kaže dr Branislav Tiodorović za jutarnji program RTS.

Šta će se desiti ako na jesen bude povećan broj zaraženih?

“Situacija pokazuje da se krećemo ka boljem rešenju, ako uspemo da je očuvamo stvorićemo uslove za dobar početak školske godine Međurtim, ako okolnosti budu takve da dođe ponovo do pika zaraze, onda bismo prekinuli odlazak u škole i nastavili sa onlajn nastavom, što se pokazalo da je delotvorno i pre”, kaže niški epidemiolog.

Poslednjih dana se govorilo o tome koje maske treba đaci da nose, troslojne, krpene…? I koliko ima potrebe za tim?

“Nije bilo dileme što se ovoga tiče. Budimo objektivni, ljudi koriste maske koje mogu da nađu i nabave. Svaka je bolja zaštita nego nijedna. Deca su napolju, budimo realni, i do sada su bila napolju, družili se i niko nije postavljao pitanje, ni roditelji, ni nastavnici, ni mi… Nema razloga da pravimo problem”, zaključuje dr Tiodorović.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.