Auto-Kabel udvostručuje broj zaposlenih u Mionici

Nemačka kompanija Auto-Kabel udvostručiće broj zaposlenih u svojoj fabrici u Mionici. Broj radnika povećaće se sa sadašnjih 300 na 600, u naredne tri godine. Najava proširenja pogona i poslovnih projekata najavljena je na sastanku rukovodstva nemačke kompanije s predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem.

Opština Mionica
– Dobra poslovna klima je ključ razvoja Mionice. Naši nemački partneri u Auto-Kabelu planiraju proširenje pogona i dupliranje broja zaposlenih u naredne tri godine.To su odlične vesti za Mionicu i Mioničane. Auto-Kabel je najveći poslodavac u našoj opštini, koji je od hladnjače bez krova napravio uspešnu fabriku koja obezbeđuje sigurnu egzistenciju za ogroman broj mioničkih porodica. Imali smo dobar razgovor o planovima za razvoj koje imaju u ovoj fabrici, i najava proširenja proizvodnje i povećanje broja zaposlenih predstavlja značajnu stvar za našu opštinu – rekao je nakon satanka u Auto-Kabelu predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Auto-Kabel u Srbiji posluje od januara 2019. godine a od decembra 2019. nalazi se u ulici Milana Stanišića bb u Mionici i trenutno zapošljava 300 ljudi. Pored pogona u Mionici posluju i u: Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Kini i Nemačkoj. “Auto-Kabel” sarađuje sa najvećim proizvođačima u auto industriji kao što su Audi, Opel, BMW i Mercedes.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.