Autorsko veče Dejana Bogojevića u Nikšiću

U okviru programa “Nikšićka kulturna scena”, a na poziv Javne ustanove Muzeji i galerije Nikšić, u tom crnogorskom gradu će se u petak, 26. jula, održati autorsko veče valjevskog multimedijalnog Dejana Bogojevića. Nikšička publika če imati priliku da Bogojevičev autorski rad upozna kroz njegovu samostalnu likovnu izložbu i knjićevno veče. Iste večeri Dejan Bogojević će u zasebnom delu programa predastaviti rad valjevskih ustanova kulture i manifestacija koje se tradicionalno održavaju u gradu na Kolubari.

Autorsko veče Dejana Bogojevića u Nikšiču nosi naziv “Užarene promisli” i sadržaće njegovu samostalnu likovnu izložbu, sa oko četrdeset najnovijih radova nastalih ove godine, i književno veče u okviru kojeg će biti predstavljene književne forme kojima se Bogojević godinama bavi – savremena poezija, proza, haiku…

U posebnom segmentu programa Dejan Bogojević će predstaviti rad ustanova kulture u Valjevu kao i programe tradicionalnih umetničkih manifestacija našeg grada. Prema njegovim rečima, to će biti jedinstvena prilika da se nikšićka publika upozna sa valjevskom kulturnom scenom, ali i mogućnost za uspostavljanje saradnje u oblasti kulture ova dva grada.

Autorsko veče Dejana Bogojevića održaće se u Gradskoj kući u Nikšiću u organizaciji JU Muzeji i galerije i JU biblioteka “Njegoš” iz Nišića.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.