Besplatna vakcinacija, sterilizacija i čipovanje pasa

Grad Valjevo je planom budžeta za 2023. godinu opredelio sredstva u iznosu od 2,5 milona dinara za realizaciju besplatne usluge vakcinacije, sterilizacije i čipovanje pasa, a u cilju sprovođenja kontrole populacije pasa na teritoriji grada Valjeva, saopšteno je iz službe za informisanje i protokol Grada Valjeva.

Vlasnici pasa koji imaju nečipovanog, nevakcinisanog ili nesterilisanog psa, imaće priliku da u saradnji grada Valjeva sa ovlašćenim „Veterinarskim centrom Valjevo“ i grupe ponuđača dobiju besplatan tretman vakcinacije, sterilizacije i čipovanja svog kućnog ljubimca, što će uz stručne preglede, uputstva i savete obezbediti psima kvalitetniji i zdraviji život.

“Ova metoda, u kombinaciji sa sankcionisanjem neodgovornog vlasništva, čime se takođe sprečava dotok novih pasa na ulice ili ruralna područja, direktno utiče na kontrolisanje populacije pasa, njihovog ponašanja i suzbijanja štete koju uzrokuju kako na gradskom, tako i na seoskom području. Prijave za ovu besplatnu uslugu vakcinacije, sterilizacije i čipovanja pasa podnose se na Pisarnici Gradske uprave grada Valjeva (šalter 2, 3 i 4) do 30. novembra 2023.godine. Prijave se podnose na propisanom obrascu sa ličnim podacima vlasnika i podacima o vlasničkom psu (uz prilog kopije lične karte ili čitača elektronske lične karte vlasnika). Obrazac za prijavu može se preuzeti na zvaničnoj internet prezentaciji grada Valjeva: www.valjevo.rs”, navodi se u saopštenju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.