Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Domu zdravlja Valjevo

U nedelju, 7. aprila, nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama, koju je 2017. godine pokrenulo Ministarstvo zdravlja. Pregledi će se raditi i u Domu zdravlja Valjevo, u periodu od 8 do 16 časova, kod lekara opšte medicine, uz kontrolu pritiska i EKG po potrebi. Služba polivalentne patronaže radiće kontolu nivoa šećera u krvi.

Valjevo

Mogu se pregledati i osigurana i neosigurana lica, a pogotovo se pozivaju sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje da iskoriste priliku i obave osnovu proveru zdravlja.

Na ovaj način ujedno će biti i obeležen 7. april – Svetski dan zdravlja. Ovogodišnji slogan je upravo “Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.