Boban Janković uručio poklone školama i vrtiću povodom “Dečje nedelje”

Povodom „Dečje nedelje“, predsednik Opštine Mionica Boban Janković, posetio je osnovne škole „Vojvoda Živojin Mišić“ u Brežđu i „Milan Rakić“ u Mionici, srednju školu „Mionica“ i vrtić „Neven“ u Mionici. Tom prilikom, prvi čovek Mionice đacima i mališanima uručio je poklone: lap-top, sportske rekvizite, sto za stoni tenis, televizore, lopte, digitalna zvonca, geografske karte, koje će učenicima, vaspitačima i nastavnicima pomoći u nastavi.

BJ1-1

– Ovo su zaista prelepi momenti, kada obilazite škole i đake, a uz to ih obradujete i poklonima. Kroz razne aktivnosti nastojimo da đacima obezbedimo sve što im je potrebno da prate nastavu i stiču nova znanja. Pored škola koje smo renovirali nastavljamo da pratimo šta je ono što nedostaje i na koji način možemo da pomognemo. U septembru sam obišao škole kada smo podelili besplatne udžbenike, a danas sam ponovo posetio đake i to baš lepim povodom, a zajedno smo uspeli da sklopimo i sto za stoni tenis – rekao je Janković.

BJ3-1

U Mionici je za „Dečju nedelju“ pripremljen sadržajan i bogat program. Organizovane su mnogobrojne predstave, posete biblioteci „Milovan Glišić“, radionice, sportski turniri, koncert muzičke škole „Živorad Grbić“ i dr. Učenici iz Brežđa su za svoje iz vršnjake iz opštine izveli predstavu „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“ , a organizovano je i takmičnje u pripremi palačinaka.

BJ2-1

Deci iz Mionice na raspolaganju su besplatni časovi u okviru „Centra za razvoj i obrazovanje“ iz jezika, informatike, gimnastike, glume, folklora i dr. Pored toga, imaju priliku i da treniraju fudbal, odbojku, boks, košarku, a od nedavno i karate.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.