Zamirisala “Čavrkijada” – Ekipa “Gastro fest” iz Brankovine najbolje spremila šoder čvarke

Posle pauze od dve godine naš grad je danas ponovo zamirisao na čvarke. Subota kao prvi dan poznate i izuteno posećene valjevske “Čvarkijade”, bila je posvećena spremanju šoder čvaraka, a proglašeni su i najbolji takmičari u spremanju ovih “slanih, a slatkih” delikatesa. U večernjim satima na platou Centra za kulturu, odražan je koncert Harisa Džinovića, koji je okupio mnogobrojnu publiku, ne samo iz Valjeva, već i iz ostalih krajeva Srbije, čak i regiona. Subotnji program svojim nastupima uveličali su i valjevska kulturno-umetnička društva.

Otvaranje-Festival-duvan-cvaraka-3

“Čvarkijada” je dvodnevna, stalna gradska manifestacija, koja se tradicionalno održava prvog vikenda u oktobru. Ovu šesnaestu po redu manifestaciju, koja zasigurno postaje jedna od naših najvećih festivala, otvorila je Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo. Ona je poželela svima dobar provod i iskoristila priliku da pozove posetioce da pogledaju izložbu u Modernoj galeriji, postavku u valjevskom Narodnom muzeju, kao i da dođu na koncert Harisa Džinovića.

Otvaranje-Festival-duvan-cvaraka-8

Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo

U takmičenju u pravljenju šoder čvaraka, na kolubarskom keju, učestovale su 32 ekipe, a štandove na prodajnoj izložbi imalo je preko 200 izlagača.

Najbolje šoder čvarke spremila je ekipa “Gastro fest” iz Brankovine, drugoplasirani je bio tim Mesare “Biftek” iz Valjeva, dok je treće mesto osvojili takmičari iz Gazdinstva “Stojanović”.

U 20 časova, plato Centra za kulturu bio je ispinjen u velikom broju onih koji su došli da uživaju u koncertu Harisa Džinovića. Koncert je okarakterisan kao uspešan i da su mnogobrojni posetioci uživali u celokupnoj atmsferi te večeri.

Sutra, drugog dana “Čvarkijade”, kejom Kolubare širiće se mris duvna čvaraka. Kako Festival i nosi ime baš ovih čvaraka koji se smatraju možda najpoznatijih valjevskim brendom, nedelja je glavni dan, kada se očekuje još veća poseta.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.