Bolje snabdevanje strujom za sve Mioničane

Uskoro će u svih 36 sela u Mionici svaka kuća će imati stabilno snabdevanje strujom. U protekloj godini zamenjeno je više od 300 stubova niskonaponske mreže i postavljeno skoro 200 stubova na dalekovodima. Izgrađena je jedna nova trafostanica u selu Virovac, trafo stanica u Osečenici je modernizovana i prebačene na daljinsko upravljanje. Postavljeno je i 13 kilometara novih kablova i žica za prenos struje. U novom investicionom ciklusu najavljeni su radovi na dalekovodnoj mreži u Komanicama, Popadiću, Vrtiglavu, Maljeviću, Brežđu i Paštriću, kao i rekonstrukcija trafo stanice u Mionici 2 koja će biti priključena na sistem daljinskog upravljanja i postavljanje novih trafoa u Paštriću i Struganiku. Jedna od vrlo bitnih investicija je i planirano odvajanje naponskih linija za snabdevanje Doma zdravlja u Mionici i izvorišta u Paštriću čime će se obezbediti robusnost i nesmetano funkcionisanje usluga od prioritetnog značaja za stanovništvo. Radovi se izvode u saradnji opštine Mionica i Elektroprivrede Srbije.

Predsednik opštine Mionica Boban Janković ističe da je stabilno snabdevanje strujom i vodom jedna od najvažnijih potreba savremenog čoveka, i da opština uz podršku Vlade Srbije godinama unazad ulaže ozbiljne napore da stanovnicima mioničkih sela obezbedi bolje uslove za život.

– Vlada Srbije već godinama prepoznaje goruće potrebe lokalnih samouprava. Prepoznaje potrebe građana. Zahvaljujući tome Mionica je uspela da realizuje veliki broj investicija, u oblasti pute infrastrukture, vodosnabdevanja, obrazovanja, sporta, a uz podršku Vlade uspeli smo da uđemo u projekat generalnog remonta kompletne niskonaponske i visokonaponske elektromreže. To je važno za naše građane, jer je elektromreža građena davno, stubovi, kablovi i druga infrastruktura su dotrajali. Rekonstrukcijom i modernizacijom svešćemo nestanke struje, koji su se ranije često dešavali, na minimum – rekao je Janković.

On ističe da je Mionica ove godine jedna od prve 64 lokalne samouprave koje su ušle u realizaciju investicionog programa “Srbija 2020-2025”, u okviru koga će biti izgrađeni prečistači otpadnih voda u Mionici i Banji Vrujci.

– Ove godine smo zahvaljujući razumevanju države, kroz projekte uspeli da obezbedimo sredstva u visini jednog opštinskog budžeta iz kojih realizujemo brojne projekte u oblasti, kulture, sporta, turizma, obrazovanja i infrastrukture. Mionica se sve više razvija, i nastaviće da se razvija – rekao je Janković.

Mionica, 26. jul 2021. Godine

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.