PAUNOVIĆ I ČOČOVIĆ PREUZELI BUDUĆNOST KRUŠIK, SKUPŠTINA KLUBA 27. JULA .

Situacija oko Budućnost Krušika krenula je sa mrtve tačke posle katastrofalno odigranog drugog dela prvenstva u Srpskoj ligi i ispadanja u niži rang. Nakon dogovora sa gradskim čelnicima klub će u novoj sezoni voditi dvojac dojučerašnjih igrača valjevskog kluba, Rodoljuba Paunovića i Nikole Čočovića. Dosadašnji predsednik pa potpredsednik, Milan Milinović je najzad prihvatio da se povuče a pomoć radi popunjavanja mlađih kategorija dolazi iz škole fudbala “Senjak”. Fudbalere Budućnost Krušika u Kolubarsko-mačvanskoj zoni vodiće sa klupe Srđan Jovanović “Čobanja” a njegov pomoćnik biće Peđa Simić. Skupština kluba će biti održana 27. jula i na njoj bi sve ove promene i zvanično trebalo da budu verifikovane.

L 16C48529-146E-48C9-ACED-32564399AB14

Inače, klub su napustili golman Mitar Pejović i desni spoljni Ivan Kosić (prestaju sa igranjem) dok je mladi Marko Belušević prešao u Slogu iz Velikih Crljena, člana Srpske lige Beograd. Novi igrači su uglavnom veterani i koji su nekad branili boje Budućnosti i Krušika, golman Radovan Ranković, napadač Aleksandar Đukić, desni spoljni Vladimir Đukić, zatim Aleksandar Marković, Nikola Tajdić i štoper Miloš Tintor. Nekoliko mladih igrača iz omladinske škole su priključeni prvoj ekipi. Naravno, i u novoj sezoni boje Budućnost Krušika braniće Milinković, Đorđević, Gentić, Janković, Petrović, Sofronić, Ristović i Rašević. Na treninzima se pojavljuje i Đorđe Lazić, nekadašnji igrač Partizana, ukrajinskog Metalurga i grčkog Ksantija tako da će i on pokušati da pomogne Budućnost Krušiku da prebrodi ovu veliku krizu i što pre se vrati u Srpsku ligu. Dok se ne angažuje još jedan napadač, na terenu će se pojavljivati i Paunović.

C82C20CB-2DF8-4FD3-BE8E-CEA708C761A9
Danas je ekipa Srđana Jovanovića odigrala prvu pripremnu utakmicu, protiv Strmova koje se takođe takmiči u Kolubarsko-mačvanskoj zoni. Budućnost Krušik je pobedila 1-0 golom mladog Bojana Markovića u 10. minutu dok je važno je istaći da je golman Milinković u 81. minutu odbranio jedanaesterac. Inače, Jovanović je dao šansu 21 igraču a najzanimljivije je da su u drugom poluvremenu igrali Rodoljub Paunović i Đorđe Lazić. Valjevci će u Kolubarsko-mačvanskoj zoni sigurno igrati sa najstarijom ekipom, u kojoj su većina igrači u četvrtoj a ima ih onih koji su zagazili u petu deceniju (Aleksandar Đukić i Nikola Tajdić). Pred njima je neugodna misija da vrate Budućnost Krušik u Srpsku ligu. Znanja i iskustva im ne nedostaje ali ostaje velika nedoumica u pogledu njihove fizičke pripremljenosti i adaptacije na igranje u Zoni sa lošim terenima i grubim protivnicima.
CC12EC07-C5B7-425E-98C5-A14E85923696
Budućnost je iz Srpske lige Zapad ispala u sezoni 2010-11 ali je i u prethodnoj bila vrlo blizu selidbe u Zonu. Na kraju te sezone Budućnost je od 16 timova u Ligi zauzela 14. mesto dok su se u niži rang preselili Metalac iz Kraljeva i Morava iz Velike Plane. Dugogodišnja kriza, međutim, rezultirala je ispadanjem valjevskog kluba u leto 2011. godine kada je Budućnost završila prvenstvo na poslednjem mestu sa 27 bodova.
50C243B6-1C1D-4A88-A7BE-04A96E23638E

Posle tri godine tavorenja u Zoni i nesposobnosti da se vrati u Srpsku ligu, Budućnost je u leto 2014. prestala da postoji a fuzijom sa tadašnjim srpskoligašem Krušikom, stvoren je novi klub Budućnost Krušik 2014 koji je ovog leta, nakon sedam godina na srpskoligaškom Zapadu, ponovo ispao u Zonu iako je u prvom delu prvenstva bio treći sa 29 bodova. Očajno odigrana završnica prvenstva i šest poraza u poslednjih sedam kola, plaćena je visokom cenom i velikim neuspehom, selidbom u Kolubarsko-mačvansku zonu.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.