Borba sa Hrvatima za svaku rundu!

Pripremite se za bokserki spektakl koji je zakazan u subotu, 7. oktobra u 19 časova u valjevskoj Hali sportova. Naš BK Metalac/Lazarevac dočekuje BK Sesvete iz Zagreba u 9. kolu Regionalne bokserske lige.

U jednom uglu bokserskog ringa, borci domaćina spremno dočekuju goste iz Hrvatske, za koje će u suprotnom uglu nastupiti zvučna bokserska imena, osvajači medalja sa veliih takmičenja kao što su Damir Plantić i Stipe Prtenjača.

Iz uprave kluba BK Metalac/Lazarevac, najavljuju zanimljiv duel, pre svega revanš za izgubljenih 10:6 u Zagrebu krajem marta meseca i naravno atraktivan boks, jer je reč o rivalskom klubu sa puno odličja, koji pre svega ima odličnu školu boksa. Ne treba biti skroman ni i u opisu našeg  BK Metalac/Lazarevac, jer je ovaj udruženi klub dva grada okupio najbolja imena koja trenutno srpski boks ima, tako da publika u subotu definitivno neće ostati nepočašćena jakim mečevima i gladijatorskim borbama za svaku rundu.

Valjevo

“Potrudili smo se da sve bude organizovano na najvišem nivou. Troškovi organizacije ovakvog meča, kada ste domaćin, koštaju između 200.000 i 300.000 dinara. Našim gostima iz Hrvatske bićemo pravi domaćini, jer smo i mi prilikom gostovanja u Zagrebu naišli na jedno veliko gostoprimstvo, prijateljski prijem i od strane publike i od strane organizatora. Sve pobede naših boksera tamošnja publika ispratila je aplauzima. Nadam se da će Valjevci u subotu uzvratiti istom merom”, ističe Đorđe Milanović, član Upravnog odbora BK Metalac/Lazarevac.

Valjevo

Borci BK Sesvete iz Zagreba

Milanović takođe ističe značaj učešća BK Metalac/Lazarevac u popularnoj Regionalnoj bokserskoj ligi, kojoj će se pored klubova iz Hrvatske, BiH, Makedonije i naše Srbije, od naredne sezone pridružiti i bokseri iz Slovenije i Crne Gore.

“Cilj učešća u Regionalnoj ligi je promocija boksa, animiranje što više dečaka u sali za treninge da se bave ovim sportom i da se podigne reprezentativni boks. Mi smo ove godine imali dva boksera na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i imali smo trinaestogodišnjeg Miću Ivanovića, koji j državni prvak u svojoj kategoriji i koji je bio učesnik Evropskog prvenstva za školarce. Trudimo se da ispratimo svako takmičenje, bilo međunarodno ili državno, kada su mlađe selekcije u pitanju, kako bi oni prikupljali neophodno iskustvo i kako bi sve to dalo neophodne rezultate u nekom narednom periodu. Takođe planiramo otvaranje škole boksa u celom Kolubarkom okrugu, u svim susednim opštinama, kako bi made članove odatle najbolje mogli da usmeravamo ka Metalcu”, kaže Milanović.

Valjevo

Mlada bokserska nada Mića Ivanović (13 god.) sa srpskom zastavom

Kada je pre deset meseci formiran Upravni odbor ovdašnjeg bokserskog kluba i održana izborna skuština, nova uprava kluba zatekla je dugove u iznosu od oko 5 miliona dinara, a funkcionisanje kluba je bilo gotovo onemogućeno. Milanović ističe da je do sada klub uspeo da vrati oko 2 miliona dinara duga, da se isfinansira učešće u Regionalnoj ligi i da se pojača Omladinska škola boksa, koja broji oko 50 članova.

Valjevo

Metalac Valjevo Lazarevac Boxing Team

“U klubu nema više podela kao ranije. Dobar deo duga, koji je vraćen, odraz je dobro prihvaćene bokserske priče koju mi zastupamo u gradu. Dosta bivših boksera i njihovih naslednika uključeno je u sam rad kluba, takođe ima puno naših sugrađana i firmi koji nam vrlo rado pomažu kroz sponzorstva i druge aktivnosti bitne za funkcionisanje kluba”, pojašnjava Đorđe Milanović.

 

 

 

 

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.