Budimo humani, pomozimo našoj Valjevki Mariji Jordović

Humanitarna fondacija “Budi human” prikuplja novčana sredstva za Mariju Jordović (devojački Momić), rođenu 1980. godine iz Valjeva.

IMG-105cb837722383fb9b7e0111b405a582-V
Mariji je nakon porođaja 2006. godine ustanovljena fraktura Th11 i Th12 pršljena, nakon čega je dijagnostikovana Idiopatska low bone turn-over osteoporoza (M80.9 Osteoporosis idiopathica cum fracturam pathologicam vertebrarum multiplices).
Od 2017. godine lečena je kortikosteroidnim terapijama. Lečenje nije davalo željene rezultate, a 2020. godine došlo je do progresije bolesti.
Marija je početkom 2024. godine doživela težak prelom pršljena, što je dovelo do potpune nepokretnosti i jakih bolova (M48.0 Stenosis spinalis).
Jedino rešenje za Marijino stanje jeste operativno lečenje u inostranstvu u vidu fiksacije slobodnog pršljenskog tela, kao i okolnih segmenata kičmenog stuba, koje iziskuje visoke troškove zbog čega joj je potrebna pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija.
Sredstva su potrebna za operativno lečenje u inostranstvu, specijalističke preglede, lekove, suplemente, ortopedska pomagala, rehabilitacije, kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.
Za Marijin život bez bola! Budimo humani!
Pomozimo Mariji!
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply