Najnovije vesti

“Budućnost Valjeva i pitanje svih pitanja”

Opremanja Industrujske zone u infrastrukturnom smislu, kao i završetak saobraćajnice, koja treba da poveže Industrijsku zonu sa brzim trakama Iverak – Lajkovac, odnosno sa auto-putem do Slovca, za valjevske socijaliste je budućnost Valjeva i pitanje svih pitanja, saopšteno je iz Gradskog odbora SPS-a u Valjevu.

Đorđe Milanović, SPS-ov kandidat za gradonačelnika Valjeva

“Sadašnja izgradnja saobraćajnice dolazi samo do nove Industrijske zone. Zalagaćemo se da taj projekat bude završen u narednom mandatu. Potrebno je uraditi urbanistički plan područja Popučaka, a nakon toga izvršiti eksproprijaciju, kako bi se pristupilo izgradnji saobraćajnice koja bi se povezala sa auto-putem do Slovca. Grad je urbanističkim planom opredelio još tri lokacije za Industrijsku zonu – Gorić, Krušik i novoformiranu Industrijsku zonu Beloševac”, precizirao je kandidat SPS-a za gradonačelnika Valjeva Đorđe Milanović plan koji se tiče Industrijske zone i njene saobraćajne veze sa brzim trakama, kao jedne od visoko rangiranih tema programa sa kojim valjevski socijalisti izlaze pred Valjevce na lokalnim izborima.

Prema Milanovićevim rečima, bolja putna povezanost i opremanje Industrijske zone glavni je adut da Valjevo postane atraktivno za ulaganje.

“Te investicije imaju veliki značaj za razvoj industrije, poljoprivrede i turizma. Time stvaramo uslove za dolazak investitora koji će otvoriti nova radna mesta i zaposliti naše sugrađane”, naglasio je Đorđe Milanović, kandidat za gradonačelnika i nosilac liste SPS-a na lokalnim izborima.

Darko Kostić, SPS-ov kandidat za narodnog poslanika

Zapošljavanje ljudi visoko je rangirano na listi prioriteta SPS-a. Iz tog razloga je, prema rečima Darka Kostića, kandidata za narodnog poslanika, Socijalistička partija Srbije podržala kupovinu parcela koje se nalaze na prostoru nove Industrijske zone. Prema njegovim rečima, komunalno i infrastrukturno opremanje Industrijske zone i povezivanje Valjeva sa autoputem, projekti su koje grad neizostavno mora realizovati u simbiozi sa republičkom Vladom.

“Ukoliko budem izabran za narodnog poslanika, insistiraću kod Vlade Republike Srbije da se kroz partnerske odnose sa gradskim vlastima realizuju značajni projekti vezani za naš grad. Jasni planovi za budućnost, koje je SPS danas iznela, zapravo znače 3 stvari: razvijeniju valjevsku privredu, veću šansu za zaposlenje mladih Valjevki i Valjevaca i bolje saobraćajne veze sa Beogradom. Kao čovek koji je dugo u sistemu lokalne samouprave i koji godinama obavlja ozbiljne i odgovorne poslove za grad, znam koliko je važno da realizujemo te projekte. Kao narodni poslanik insistiraću da se poštuju prioriteti vezani za Valjevo i da se ostvare zacrtani ciljevi koji će omogućiti ubrzani razvoj našeg grada”, rekao je Darko Kostić, kandidat za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.