Koalicija “Za Kraljevinu Srbiju” prvi put na izborima: “Obećavamo borbu da vratimo Valjevo Valjevcima”

Koalicija “Za Kraljevinu Srbiju”, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije i Monarhistički front, nastupa prvi put na republičkim i lokalnim izborima, a njihova lokalna lista sa 17 kandidata za odbornike u Skupštini grada Valjeva, koju je prihvatila Gradska izborna komisija, biće pod rednim brojem 9. na glasačkom listiću.

Na lokalnoj odborničkoj listi, kako je saopšteno iz Koalicije “Za Kraljevinu Srbiju”, nema kandidata koji su pre učestvovali u bilo kakvoj vlasti. Za sebe ističu da nisu profesionalni političari, već ljudi iz naroda – Valjevci, deca Valjevaca i roditelji Valjevaca. Kažu da su se “okupili kao porodica oko ognjišta” u nadi da će da pokrenu promenu “ovog nakaradnog sistema”.

“Svako od nas ima posao koji radi i fotelje bilo kakve nas ne zanimaju, već isključivo zajednička borba da Valjevo podignemo na noge. Sve što je za dobrobit Valjevaca uvek ćemo podržati. Koliko imamo prijatelja koji nas podržavaju toliko ima i onih koji nam kažu: “Ma, šta će Vam to?”, “Valjevo je propalo”,”Ovde se ništa ne može promeniti”, “Za nas je gotovo, a deca nek` idu u inostranstvo”… E, baš zato smo se morali mi, kao jedna porodica, uključiti, i zato nam trebate i Vi Valjevci, da ustanemo svi zajedno i zauvek promenimo sistem u kom preživljavamo, da kaznimo sve koji su nas pokrali i ojadili, a Valjevo unazadili, da očistimo Valjevo od gnjida, ameba i parazita, da nas se preci Velikani više ne stide”, navode iz Koalicije “Za Kraljevinu Srbiju” u saopštenju.

Posebno naglašavaju da postizborne koalicije nisu moguće ni sa SNS-om ni sa SPS-om.

“Naš narod kaže: “Gde ti puno obećavaju, malu torbu ponesi”, te mi možemo obećati samo jedno, a to je borba da vratimo Valjevo Valjevcima. Svako ko živi u Valjevu zna gde su i kakvi su problemi i kakva su rešenja moguća, ali sve dok je SNS-SPS garniture, koja se smenjuje i vlast koristi samo zarad svog ličnog bogaćenja i koristi, nama nema napretka”,  precizira se u informaciji za javnost.

Valjevsku lokalnu listu podržao je naš poznati pesnik, akademik Matija Bećković.

“Valjevo je naših predaka, Valjevo je naše, Valjevo je i naše dece, a mi se sada pitamo”, poručuju iz Koalicije “Za Kraljevinu Srbiju”.

Koalicija “Za Kraljevinu Srbiju” poziva sve građane da 21. juna, uzdignute glave, prošetaju do svojih biračkih mesta, da zaokruže broj 9. i tako zajednički menjaju “zlo i naopako koje trpimo 75 godina”.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.