„Čepom do osmeha“

Udruženje “Čepom do osmeha” bavi se sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupujeme pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. “Čep za hendikep” predstavlja najbolju dugoročnu volontersku akciju u našoj zemlji i okruženju. Do sada su uspeli da obezbede 65 pomagala za decu i da sakupimoe oko 650 tona plastičnih čepova.

Cep-za-osmeh

“Kako su nam unapređenje položaja OSI i briga o životnoj sredini prioritet, odlučili smo da Dan planete Zemlje slavimo svaki dan, da se snažnije povežemo i umrežimo sa ekološkim aktivistima i organizacijama, učenicima, studentima i lokalnom samoupravom i da zajedničkim snagama podignemo svest o važnosti zaštite životne sredine. S obzirom na zajednički cilj, ove godine smo partner kompaniji Lidl Srbija u akciji čišćenja pod parolom „Čisto iz ljubavi“ i dolazimo u Valjevo, u utorak 17.05.2022. godine, kako bismo organizovali i očistili priobalje reke Gradac sa početkom u 10 časova”, navode iz ovog udruženja.

Ujedno, tokom akcije čišćenja, u OŠ “Vladika Nikolaj Velimirović” održaće se edukativna radionica za učenike, koja će trajati od 8.30 do 9.30 časova.

Do sada je akcija “Čisto iz ljubavi”, čiji je organizator kompanija Lidl Srbija realizovala u Novom Pazaru i Čačku. Nakon Valjeva, EKO karavan nastavlja svoj pobednički put ka sledećim gradovima: Vranje, Niš, Nova Pazova, Bačka Palanka i Subotica

EKO karavan poziva sve da  učestvuju u ovoj ekološkoj akciji.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.