COVID-19; U Srbiji 528 zaraženih i osam žrtava

U Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Korona virus

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 27. marta 2020. godine testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i 188 negativno na novi korona virus. Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano.

Do 15 časova 27. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1715 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

NOVA ŽRTVA KORONA VIRUSA! Osma u Srbiji

Muškarac M. Ž. (62) iz Šapca preminuo je od virusa korona na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Šapcu, javili su beogradski mediji.

Korona virus

Prvi put lekarima se javio 23. marta, hospitalizovan je 25. marta zbog respiratornih tegoba koje nisu prolazile, a preminuo iste večeri oko 23:30.

Potvrda da je bio pozitivan na COVID-19 šabačkom Zavodu za javno zdravlje stigla je noćas.

MUP preduzima sve potrebne mere da evidentira ljude sa kojima je M.Ž komunicirao jer je, kako se navodi, imao mnoštvo poslovnih kontakata. Za sada je izolovan samo njegov sin.

U Srbiji su uvedene nove mere protiv širenja korona virusa. Podsećamo vas da su na snazi zabrana kretanja i policijski čas, i da su socijalna distanca i često, pravilno pranje ruku najvažniji u preventivi.
Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.