“Dani Nectara” tokom aprila u Europromu

Europromova kampanja “Dani domaćih”, koja je pokrenutaa pre 8 meseci, u aprilu mesecu je u znaku proizvoda kompanije “Nectar”. Potrošači će do kraja ovog meseca moći da kupuju “Nectar”-ove sokove po specijalnim akcijskim cenama u svim prodajnim objektima “ljubičaste trgovine”.

Sa konferencije za novinare kompanije “Europrom” / Foto: Slobodan Ćirić

Otkako je startovala u septembru mesecu prošle godine, kampanja “Dani domaćih” stavila je u fokus velike nacionalne proizvođače kao što su Jaffa, Neoplanta, Knjaz Miloš, Pionir, Soko Štark, Zlatiborac, Bambi, sada i Nectar, ali i regionalne i lokalne domaće proizvođače među kojima su Mlekara Kačarević, Agro Maja, Euro-pek, S produkt, Aronko, Jablanik i Pekara Beljić. Prema rečima Bojane Perić, PR menadžera kompanije “Europrom”, prodaja proizvoda koji su određenog meseca bili na akciji u okviru kampanje “Dani domačih” nekoliko puta je bila veća u odnosu na prethodne mesece, tako da se brojčani i finansijski efekti kampanje osećaju. Ono što je još draže i važnije je, kako kaže, podrška koju potrošači daju celoj ovoj akciji.

Bojana Perić je na konferenciji za medije istakla da je jedan od ciljeva Europromove kampanje “Dani domaćih” da odraslu populaciju podseti ko su kvalitetni domaći porizvođači koji već decenijama, pa i duže od jednog veka, postoje na teritoriji naše zemlje i da o tome naučii edukuje mlađu populaciju. “Drugi cilj naše kampanje bio je i ostaje da damo odgovor na pitanje “Zašto domaće?” Kada razgovaramo sa našim sugrađanima, sa potrošačima u objektima Europroma i kada im postavimo ovo pitanje “Zašto domaće?” njohova prva asocijacija vezana je za malog lokalnog proizvođača. Razmišljaju da će se najpre opredeliti za svog komšiju komšija koji na primer proizvodi sir i kajmak. Iz prostog razloga jer tako znaju šta kupuju, od kojih sirovina je taj roizvod napravljen, znaju da je kvalitetan i da kupovinom tih proizvoda pomažu njegov dalji napredak na tržištu , ako i opstanak njegove porodice”, navela je Bojana Perić.

S leva na desno: Mina Tadić (kompanija “Nectar”) i Bojana Perić (kompanija “Europrom”) / Foto: Slobodan Ćirić

Odgovor na pitanje “Zašto domaće?” u slučaju velikih nacionalnih domačih proizvođača ona je potkrepila primerom koje kao objašnjenje navode brojni ekonomisti. “Ukoliko 100 dinara trošimo na kupovinu domaćih proizvoda, velike su verovatnoće da će čak do 95 dinara ostati u Srbiji. Ono što je jako bitno je gde će otići taj novac. Naravno na plate i penzije, ali i na zdravstvo, prosvetu i na kulturu. Pored poboljšanja života, pored očuvanja radnih mesta, pored nastavljanja rada te farbike, tako utičemo i na kvalitet života u našoj zemlji. Ukoliko tih 100 dinara potrošio na kupovinu uvznih proizvoda najveći deo tog novca odlazi upravo van naše zemlje”, pojasnila je Bojana Perić.

Ona je podsetila da oko 20 % Europromovog asortimana čine uvozni proizvodi i da nije namera da se pošalje poruka da uvek treba kupovati samo domaće, niti da se vrši bilo kakav pritisak na potrošače.

“Bitno nam je da naglasimo da mi potrošaču nudimo izbor, a sa druge strane ističemo i povlačimo zajedno sa našim saradnicima iz domaćih kompanija da ukoliko imate domaći proizvod, koji je ujedno kvalitetan i cenovno konkurentan, onda to svakako treba da budu razlozi da taj proizvod bude vaš prvi izbor”, naglasila je Bojana Perić, PR menadžer kompanije Europrom.

U okviru aprilske kampanje “Dani Nectara” u Europromu, sokovi kompanije “Nectar” biće na sniženju. “Nectar” kompanija postoji dve decenije i za to vreme prešla je dug put od malog porodičnog biznisa do regionalnog lidera u proizvodnji voćnih sokova, ostvarivši pritom preko milijardu evra bruto dodate vrednosti u Srbiji od osnivanja. Iz ove kompanije ističu da sa velikim ponosom podržavaju sve aktivnosti koje imaju cilj da promovišu domaćeg proizvođača.

“Danas smo ovde da zajedno promovišemo domaći kvalitet, kvalitet koji dolazi iz 100% domaće proizvodnje, jer samo na takav način možemo zajedno doprineti razvoju srpske privrede. U slučaju naše kompanije, domaći  kvalitet dolazi iz potuno zaokruženog procesa proizvodnje na domaćem terenu. Naše voće dolazi iz saradnje sa preko 10.000 farmera u Srbiji, pored toga dolazi sa naših plantaža koje se prostiru na preko 650 hektara. Posebno smo ponosni na činjenicu da nas odlikuje i najveći kapacitet primarne prerade voća u Srbiji i u regionu, koja iznosi 120.ooo tona godišnje različitog voća na teritoriji Srbije. Najveći deo prerade voća odvija se u Bačkoj Palanci, Vladičinom Hanu i Arilju. Svaka šesta jabuka koja ostane u Srbiji završi u našim postrojenjima”, rekla je Mina Tadić, direktor korporativnih komunikacija kompanije “Nectar”.

M.P.M.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.