Sledi veliko prolećno raspeVAvanje – Počinje 4. HORFEST

Nastupajućeg vikenda, od 12. do 14. aprila, u valjevskoj Muzičkoj školi “Živorad Grbić” održaće se četvrti po redu Valjevski festival horova – HORFEST, na kojem će učestvovati 15 horova različitih uzrasta i kategorija iz gradova širom Srbije. Publika će imati priliku da uživa u nastupima horova od onih dečjih do mešovitih odraslih horova. U takmičarskom delu će nastupiti i pet vokalnih i tri etno grupe.

Na koncertnom podijumu Muzičke škole “Živorad Grbić” i Valjevske gimnazije, a od ove godine uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Vladike Milutina i u prelepom prostoru Crkve Pokrova Presvete Bogorodice, nastupiće horovi iz Bečeja, Kule, Beograda, Leskovca, Sremske Mitrovice, Kraljeva, Loznice, Rume, Novog Sada, Subotice, Tuzle i Valjeva. Ovogodišnji žiri festivala čine dr Dragana Jovanović, profesor FMU u Beogradu, zatim prof. Aljoša Novaković iz Prijedora i profesorke Dijana Jerinić Milić i Milena Urošević iz Valjeva.

Takmičarski sati rezervisani su za vikend, najpre u subotu od 15 časova u Muzičkoj školi, potom u nedelju, u prostoru stare valjevske crkve od 13 časova i od 15 časova u Svečanoj sali Valjevske gimnazije.

Svečano otvaranje 4. HORFESTA je u petak, 12. aprila, u 19.30 časova, kada će se Valjevcima predstaviti Hor crkve Sv. Nikolaja Mirlikijskog iz Niša kao prošlogodišnji apsolutni pobednik festivala. Takmičarski dani biće zaokruženi koncertima pobednika od 20 časova, a svečano zatvaranje festivala i proglašenje apsolutnog pobednika HORFESTA 2019. za sve ljubitelje horskog zvuka biće održano u nedelju, 14. aprila, u 20 časova.

Ulaz za sve programe je slobodan. Generalni pokrovitelj festivala je Grad Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.