Nastupajućeg vikenda, od 12. do 14. aprila, u valjevskoj Muzičkoj školi “Živorad Grbić” održaće se četvrti po redu Valjevski festival horova – HORFEST, na kojem će učestvovati 15 horova različitih uzrasta i kategorija iz gradova širom Srbije. Publika će imati priliku da uživa u nastupima horova od onih dečjih do mešovitih odraslih horova. U takmičarskom delu će nastupiti i pet vokalnih i tri etno grupe.

Na koncertnom podijumu Muzičke škole “Živorad Grbić” i Valjevske gimnazije, a od ove godine uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Vladike Milutina i u prelepom prostoru Crkve Pokrova Presvete Bogorodice, nastupiće horovi iz Bečeja, Kule, Beograda, Leskovca, Sremske Mitrovice, Kraljeva, Loznice, Rume, Novog Sada, Subotice, Tuzle i Valjeva. Ovogodišnji žiri festivala čine dr Dragana Jovanović, profesor FMU u Beogradu, zatim prof. Aljoša Novaković iz Prijedora i profesorke Dijana Jerinić Milić i Milena Urošević iz Valjeva.

Takmičarski sati rezervisani su za vikend, najpre u subotu od 15 časova u Muzičkoj školi, potom u nedelju, u prostoru stare valjevske crkve od 13 časova i od 15 časova u Svečanoj sali Valjevske gimnazije.

Svečano otvaranje 4. HORFESTA je u petak, 12. aprila, u 19.30 časova, kada će se Valjevcima predstaviti Hor crkve Sv. Nikolaja Mirlikijskog iz Niša kao prošlogodišnji apsolutni pobednik festivala. Takmičarski dani biće zaokruženi koncertima pobednika od 20 časova, a svečano zatvaranje festivala i proglašenje apsolutnog pobednika HORFESTA 2019. za sve ljubitelje horskog zvuka biće održano u nedelju, 14. aprila, u 20 časova.

Ulaz za sve programe je slobodan. Generalni pokrovitelj festivala je Grad Valjevo.