„Dečja nedelja“ od 2. do 8. oktobra

Tradicionalna republička manifestacija „Dečja nedelja“ održava se od 2. do 8. oktobra, a slogan manifestacije je „Gradimo mostove među generacijama- za radost svakog deteta“ rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. I ove godine će u gradskim i seoskim osnovnim školama biti organizovani raznovrsni sadržaji, od edukativnih radionica, izložbi radova, likovnih i poetskih konkursa, sportskih aktivnosti, pozorišnih predstava i koncerata.

Član Gradskog veća za kulturu Dejan Bogojević koji je ujedno i predsednik Odbora za utvrđivanje i sprovođenje gradskog programa i aktivnosti za vreme trajanja „Dečje nedelje“ Valjevo 2017 izjavio je novinarima da je odbor „Dečje nedelje“ kao i prethodnih godina radio konstruktivno i kreativno i drugu godinu za redom u istom sastavu i da je saradnja bila na odličnom nivou.

„Obradili smo sve predloge koji su stigli za program i uvrstili većinu njih u centralni program „Dečje nedelje“. U program je uključena većina učenika iz  gradskih i seoskih osnovnih škola. Ovu manifestaciju možemo nazvati i „Dečje Tešnjarske večeri“ po bogatom sadržaju i programu. Ove godine je za sprovođenje programa u sklopu manifestacije iz budžeta Grada izdvojeno 200 hiljada dinara, što je za 80 hiljada više u odnosu na prethodnu godinu. Uobičajena praksa je da se određeni procenat novca iz budžeta Republike Srbije od uplaćenih poštanskih marki vraća, a ove godine je to iznos od 81 578,40 dinara“, rekao je Dejan Bogojević.

Valjevo

Škola domaćin ove godine je OŠ „Desanka Maksimović“, u kojoj će u ponedeljak, 2. oktobra u 11 časova biti svečano otvorena Dečja nedelja. Direktor škole Nenad Mihailović se ovom prilikom zahvalio Odboru na odabiru.

„Đaci su zajedno sa nastavnicima pripremili sadržajan program koji je sastavljen od hora, predstave i folklora. Svi programi su spremljeni u okviru sekcija koje u našoj školi postoje dugi niz godina. Kulturno umetnički program učenika naše škole, sađenje drveta generacije i turnir u stonom tenisu su dešavanja prvog dana manifstacije“, rekao je Mihailović.

Predstavnik Organizacionog odbora Angelina Lukić je predstavila bogat ovogodišnji program i istakla da su neke aktivnosti postale tradicionalne, jer su svojim kvalitetom dokazale da zavređuju da budu deo gradskog programa „Dečje nedelje“.

U ovogodišnjem programu učestvuju Predškolska ustanova „Milica Nožica“, Dom zdravlja, Crveni krst, Muzička škola „Živorad Grbić“, Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“, Centar za kulturu, Udruženje „Naši snovi“, Savez za školski sport, Udruženje „Anđeli čuvari“, Društvo za cerebralnu paralizu i  Udruženje „Zagrljaj“.

Grad Valjevo predškolcima i prvacima poklanja predstavu „ Vilinska zavrzlama- priče iz maštošume“. Predstave će se odigrati u utorak, 3. oktobra u 10 i u 12 časova u Centru za kulturu, kada će đake prvake pozdraviti gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.