Izveštaj sa sednice Gradskog veća održane 28. septembra

Na sednici Gradskog veća, koja je održana 28. septembra, usvojen je predlog odluke o  maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu grada Valjeva za godinu – 1305 zaposlenih. Ovaj broj se odnosi na zaposlene u sistemu lokalne samouprave, javnim službama, javnim preduzećima, prvnim licima osnovanim od strane tih preduzeća, privrednim društvima i drugim organizacijama u sistemu.

„Ova odluka je neophodna zbog saglasnosti i odluka Ministarstva finansija i Minitarstva državne uprave i lokalne samouprave“, rekao je zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić, koji je predsedavao današnjom sednicom.

Utvrđen je predlog odluke o usvajanju koncesionog akta za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika. Radisav Miletić iz Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove je rekao da je ovo prvi korak u uspostavljanju javnog i privatnog partnerstva u organizaciji prevoza putnika.

„Suštinski se menja odnos između grada i prevoznika, jer sada postajemo partneri, koji će zajednički analizirati potrebe i mogućnosti, rentabilnost svakog polaska, a sve s ciljem boljeg prevoza putnika u gradskom i prigradskom prevozu“, rekao je Miletić.

Gradsko veće je, na predlog člana Borisava Radojičića, usvojilo zaključak kojim se obavezuju stručne službe da svaka tri meseca urade analizu postojećih linija, s ciljem sagledavanja potreba za smanjenjem ili povećanjem gradskih i prigradskih linija.

Razmatran je izveštaj Komisije za utvrđivanje stanja izvedenih radova od strane JKP „Vodovod-Valjevo“ na objektima vodosnabdevanja u 2017. godini.

Zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić je istakao da su na dosadašnji plan radova „Vodovoda“ značajno uticale investicije Republike, jer je JP „Putevi Srbije“ otpočelo sa rekonstrukcijom delova ulica Dr Pantića i Dušanove, koje su u njihovoj nadležnosti, što je stvorilo obavezu rekonstrukcije vodovodne mreže u ovim ulicama, kako bi se izbeglo naknadno kopanje tek rekonstruisanih ulica.

Utvrđen je predlog Izmena i dopuna Plana generalne regulacije „Kolubara“. Osnovni povod za izradu Izmene i dopune Plana je preciziranje planskog rešenja regulacije reke Kolubare, u skladu sa novom tehničkom dokumentacijom. Osnovni planski dokument je urađen, uz usklađivanje regulacionog pojasa reke Kolubare sa idejnim rešenjem, a nakon donošenja osnovnog planskog dokumenta, završena je tehnička dokumentacija za regulaciju reke Kolubare, u kojoj je zauzet, za potrebe regulacije reke, nešto uži regulacioni pojas, od planiranog, pa se ukazala potreba za redefinisanjem planskog rešenja.

Prihvaćen je izveštaj o radu Turističke organizacije Valjevo za period od januara do decembra 2016. godine. Zamenik gradonačelnika dr Dragan Jeremić je istakao veliku ulogu Republike Srbije koja je u izveštajnom periodu izdvojila dosta novca za realizaciju značajnih projekata na Divčibarama, što je doprinelo unapređenju infrastrukture, ali i imidža Divčibara.

Prihvaćen je predlog odluke o prenosu na korišćenje jedne prostorije u zgradi na Stavama Predškolskoj ustanovi „Milica Nožica“. Ova prostorija bi se koristila za potrebe predškolaca, kojih je dvadesetšestoro, čime se ovo selo izdvaja kao selo sa najviše dece ovog uzrasta.

Razrešena je Jelena Jovanović iz PO „Lasta“, a izabran Dragan Obradović iz Višeg suda u Valjevu za člana Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Valjeva.

Prihvaćen je predlog o udaljenju službenika na položaju Aleksandra Vujića Subotića sa mesta načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove, zbog pokrenutog krivičnog postupka za krivično delo učinjeno na radu, ili u vezi sa radom.

Članovi Gradskog veća su prihvatili predlog o postavljenju Vladana Jerinića na položaj vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove na period najduže do tri meseca.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.