Delegacija Valjeva na Slovenskom međunarodnom ekonomskom forumu u Rusiji

„Integracije tržišta zemalja slovenskih naroda na pragu novog tehnološkog poretka“ tema je 6. Slovenskog međunarodnog ekonomskog foruma koji je održan 20. oktobra u Brjansku, u Rusiji.

Grad Valjevo i Kolubarski okrug, u saradnji sa Mačvaskim okrugom predstavili se na ovom forumu. Svoje privredne potencijale i mogućnosti saradnje preduzeća iz ovog dela Srbije prezentovali su pomoćnik gradonačelnika Valjeva Miroslav Pimić, načelnik Kolubarskog okruga Goran Milivojević i Milan Gajić, direktor Poljoprivredne škole u Valjevu. Takođe, ostvareni su značajni kontakti sa predstavnicima Brjanskog univerziteta i privrednicima ove oblasti.

U delegaciji Mačvanskog okruga su bili načelnik Dragoslav Milanović, narodni poslanik Boban Birmančević i privrednici iz ovog Okruga.

Forum je organizovala Vlada regiona Brjansk, uz podršku državnih, javnih i privatnih organizacija. Domaćin skupa je bio gubernator Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz, a u okviru Foruma su goste pozdravili Sergej Katirin, predsednik Privredne komore Rusije, ruski ministar kulture Vladimir Medinski, Igor Petrišenko, ambasador Belorusije, Maksim Šerejkin, direktor Agencije za tehnološki razvoj, kao i predstavnici državnih, javnih i privatnih organizacija, poput Informacione agencije „AK&M“, „Ekspolajn“, „Sretenski krug“, Trgovinska komora, Agencija za tehnološki razvoj, Biznis inkubator Brjanske oblasti i drugi.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.